West-Canada 2020

Wegens het coronavirus wordt deze reis verzet naar donderdag 22 juli 2021 (nieuw overzicht met juiste dagen volgt)

14 daagse rondreis : West Canada

De Canadese Rocky Mountains, meren en wildlife tour.
vertrek op :  woensdag  22 juli 2020

2 wereldsteden : VanCouver + Calgary inbegrepen
Hoogseizoen in West Canada !!!!
Gegarandeerd goed weer !!!!

Stelt u zich eens voor, reizen met een minibus en een groepje van maximaal  15 Vlaamse deelnemers.Ons busje heeft plaats voor 13 ingeschreven personen , niet meer en ook niet minder. Onze chauffeur is tegelijkertijd onze Vlaamssprekende gids voor gans de reis. Eddy Boeckmans is uw reisbegeleider van Brussel tot Brussel. In tegenstelling tot grote reisgezelschappen hoeft u ‘s morgens niet om 06.00 of 07.00 uur uw koffers op de hotelgang te zetten maar kunt u relaxed opstaan, want het dagelijks vertrek is pas rond 09.00 uur. Wij stoppen langs de weg waar wij maar willen (indien veilig) want er is geen tijdschema, eten bij dat kleine maar gezellige restaurantje ongeacht het tijdstip (ons groepje is immers maar klein dus reserveren is niet nodig) en verkennen met onze bus zijwegen of bospaden waar een grote touringcar niet is toegestaan. Gedurende de reis overnacht u niet in tentjes maar geniet u van soms decadent luxe hotelkamers met mooie prive badkamers, flatscreen televisies en gratis internet/wifi verbindingen. U heeft eens zin om ‘s morgens of ‘s avonds op uw geriefelijke hotelkamer te eten? (u beschikt gedurende de reis diverse malen over een keukenunit op uw hotelkamer). Geen probleem, uw gids/chauffeur stopt onderweg bij lokale winkels zodat u in alle rust fruit, brood, yoghurt etc. maar ook een flesje wijn kunt aanschaffen. Alle excursies zijn bij de reissom inbegrepen en uw reeds jaren in Canada woonachtige Nederlandse gids/chauffeur rijdt u veilig door de schitterende natuur en kent de bij het grote publiek nog onbekende plekjes.
Stelt u zich eens voor…

Wij vliegen met Airtransat :      

Vluchtschema:
22-07                    Brussel – Montreal – Vancouver       : 13.30 – 15.15 / 19.45 – 22.30
04-08                    Calgary – Montreal – Brussel            : 11.45 – 18.00 / 22.50 – 11.50

Aankomst Brussel de volgende dag woensdag 05 augustus om 11.50 uur  rond de middag

Uw aandacht : extra beenruimte voor alle vluchten van air transat : 240 € per persoon ( vluchten heen en terug )

 

Dagprogramma
Woensdag  22 Juli   : Dag 1:
Vertrek voor de vlucht van Brussel  naar Vancouver via Montreal , na aankomst te Vancouver luchthaven ontvangst door reisleiding en aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Vancouver waar u 2 nachten verblijft.

Donderdag  23 Juli   : Dag 2:
Welcome Breakfast (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken. ‘s Morgens maken we een stadsrondrit (i) zodat u een goede indruk krijgt van de stad Vancouver waarbij we o.a. Stanley Park bezoeken. De middag is ter vrije besteding waarbij u in alle rust en eigen tempo van deze heerlijke stad kunt genieten. Aanraders zijn o.a. Gastown, Robson Street en/of Stanley Park. Het gezellige Yaletown en Granville Island zijn nabij uw hotel gelegen.


Stad : Vancouver

Vrijdag  24 Juli   : Dag 3
In de ochtend gaat deze kleinschalige groepsreis door West-Canada dan echt van start en nemen we de ferry (i) naar Vancouver Island waarbij we tijdens de overtocht wellicht orka’s of zeehonden zien! Na aankomst op Vancouver Island bezoeken we de wereldberoemde Butchart Gardens (i). In de namiddag bereiken we de bloemrijke stad Victoria waar we overnachten in het gezellige centrum nabij de haven en Parliament Buildings.

Zaterdag  25  Juli : Dag 4
De morgen is ter vrije besteding en kunt u de binnenstad verkennen. In de middag vertrekken we met de ferry (i) weer naar het vasteland. Na aankomst laten we het uitgestrekte Vancouver achter ons en rijden vervolgens door West-Canada via de groene Fraser Valley en rijden we de bergen tegemoet. We overnachten in het plaatsje Harrison Hot Springs, gelegen aan Harrison Lake.


Het  bekende meer van Harrison

Zondag 26  Juli  : Dag 5
Kort nadat we Harrison Hot Springs achter ons hebben gelaten, bereiken we Manning Provincial Park, waar we de Cascade Mountains doorkruisen. We eindigen de dag in het woestijnplaatsje Osoyoos, gelegen aan het gelijknamige meer. Tevens het warmste meer van Canada. Hier wacht ons weer zo’n prachtig resort en laten we ons op een fantatische wijze rondleiden door de wijngaarden en de wijnmakerij van de Nk’Mip Wine Cellars. We verblijven hier helaas maar 1 nacht.

Maandag 27 Juli  : Dag 6
We bevinden ons in Okanagan Valley, Canada’s wijngebied waar het zomers wel 40 graden kan worden en waar op de berghellingen druiven worden verbouwd. In Osoyoos bezoeken we het Nk’Mip Cultural Desert Centre (i), opgezet door de lokale First Nations (Indianen) stam, waar u een goed inzicht krijgt in het leven van de oorspronkelijke inwoners van Canada. We rijden langs Lake Okanagan via Canada’s “Wine Capital” Oliver , bezoeken Penticton met de grote raderboot en vervolgen we onze tocht door de wijngaarden van West-Canada verder via Peachland. Net buiten Vernon wacht ons dan een fantastische overnachting op een zeer luxe golf resort!!

Dinsdag 28  Juli  : Dag 7
Vanuit Vernon bezoeken we de uit 1867 stammende O’Keefe Ranch (i), welke indertijd de grootste ranch van British Columbia was. U krijgt er een rondleiding met een Nederlands sprekende lokale gids en kunt o.a. het historische woonhuis, het kerkje en de stallen met allerlei dieren bekijken. We vervolgen onze tocht naar Wells Gray Provincial Park waarbij onderweg de sporen van uitgestrekte bosbranden welke hier in 2003 hebben gewoed, nog duidelijk zichtbaar zijn. Via een prachtige route, ver van de veel te drukke hoofdweg, hebben we een bezienswaardige dag op weg naar Kamloops. We rijden langs het enorme Adams Lake op weg naar Wells Grey Provincial Park. Midden in dit prachtige park verblijven we 2 nachten in een authentiek hotel. Canada beleving ten top!

Woensdag  29 Juli  : Dag 8
We vervolgen de route en zien het landschap van West-Canada voor onze ogen wederom veranderen. Vandaag bezoeken we Wells Gray Provincial Park, een schitterend natuurgebied waar u grote kans heeft wild te zien. Echt een dag voor natuurliefhebbers met bezoeken aan o.a. de Helmcken waterval (hoogte 141 meter). De wandeling naar de top van deze waterval is, letterlijk en figuurlijk, een hoogtepunt. Er is dan nog tijd over om b.v. te gaan White Water raften, paardrijden, een duik te nemen in het glasheldere Dutch Lake of nu eindelijk dat leesboek eens op de veranda van uw hotelkamer uit te lezen. Afhankelijk van het weer is er gelegenheid om ‘s avonds een BBQ te ontsteken.


de Helmcken waterval (hoogte 141 meter)

Donderdag  30 Juli  :  Dag 9
Vandaag verlaten we British Columbia en rijden Alberta binnen via de Yellowhead Highway. In Blue River gaan we aan boord van een traditionele, native zeekajak replica en later nog met een snelle motorboot voor een spectaculaire Bear Safari(i), een onvergetelijke ervaring… Na een bezoek aan Mount Robson, met een hoogte van 3954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains, eindigen we de dag in Jasper, Alberta. U verblijft geheel in stijl 2 nachten in een luxe chalet aan de oever van de Athabasca River, enkele kilometers buiten het dorpje Jasper in het hart van Jasper National Park. Past u op voor de Wapiti Deer (herten) of Zwarte Beren welke regelmatig om de chalets heen snuffelen?

Vrijdag  31  Juli   : Dag 10
Zorg dat de accu van uw (video)camera goed is opgeladen, want het wordt weer een gedenkwaardige dag. We bezoeken o.a. het relaxe dorpje Jasper, maken een wandeling in Maligne Canyon, rijden langs Medicine Lake en gaan heerlijk genieten bij Maligne Lake. Als optie kunt u op het meer een boottocht naar Spirit Island maken, het meest gefotografeerde eilandje van de Rocky Mountains. U kunt ook kiezen te gaan kanoën of met de kabelbaan naar de top van Whistlers Mountain te vertrekken.


Maligne Lake  ( spectaculair uitzicht )

Zaterdag  01 augustus  :  Dag 11
Nog een van de hoogtepunten van uw reis: de rit over de Icefields Parkway van Jasper naar Banff door de Rocky Mountains. U zult ogen tekort komen om al het natuurschoon in u op te nemen. Onderweg wordt veelvuldig gestopt om in alle rust van het imponerende natuurschoon en hooggebergte te genieten. Natuurlijk maken we een rit per gigantische bus, de zg. Snow Coach, over het Columbia Icefield (i). 2 Overnachtigen in Banff op loopafstand van het gezellige centrum.

Zondag  02  augustus  :  Dag 12
Vandaag trekken we in alle rust wederom de Bow Valley in. ‘s Morgens bezoeken we Lake Louise en het schitterende Valley of the Ten Peaks / Moraine Lake; bergmeren van ongekende schoonheid. Na de lunch aan de voet van Castle Mountain bezoeken we ‘s middags de Johnston Canyon voor een indrukwekkende wandeling.

Maandag 03 augustus  :  Dag 13
In de morgen laten wij de Rocky Mountains achter ons en vervolgen onze reis naar de olympische stad Calgary. Na een stadsrondrit is de middag ter vrije besteding en heeft u ruim de gelegenheid om uw laatste inkopen te doen (tip: niet alleen kleding is hier vergeleken met Belgie bijzonder goedkoop maar ook een bezoek aan bijv. een Apple Store is prijstechnisch interessant). Overnachting in Calgary nabij restaurants en winkels.


Olympische winterspelen  Calgary

Dinsdag  04  augustus :  Dag 14
Helaas de laatste dag van deze reis. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.  Inchecken voor de vlucht terug naar Brussel  waar we de volgende dag aankomen.                     Deze terugvlucht is via een stop in Montreal.

Woensdag 05 augustus  : Dag 15  aankomst Zaventem ( Brussel ) rond de middag

EINDE VAN ONZE DIENSTEN  !!       PRETTIGE REIS  !!!

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Nederlands sprekende chauffeur/gids.
 • Vervoer per airconditioned minibus.
 • Alle excursies vermeld in ons programma zijn in de  reissom inbegrepen.
 • Transfers van/naar luchthaven.
 • Ferry naar/van Vancouver Island.
 • 13 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
 • Verblijf op basis van logies/ontbijt.
 • Stadsrondritten in Calgary, Banff, Victoria en Vancouver.
 • Toegang National Parks.
 • Rit per Snow Coach over Columbia Icefield.
 • Spectaculaire Bear Safari.
 • Bezoek wijnproeverij.
 • Toegang Historic O’Keefe Ranch.
 • Toegang Nk’Mip Desert Cultural Centre.
 • Toegang Butchart Gardens.
 • Lokale belastingen.
 • Vlucht Brussel– Vancouver en Calgary – Brussel ( heen en terugvlucht via Montreal)

EXTRA INFORMATIE:

 • De minibus heeft beperkte bagagecapaciteit; per persoon is 1 koffer of tas en 2 stuks handbagage toegestaan.
 • Zorg voor passende kleding, in de bergen kan het weer snel omslaan.
 • Denk aan zomerkleding plus een warme fleece of trui en goed schoeisel.
 • Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
 • Een goede lichamelijke conditie is wenselijk.
 • Tenzij anders vermeld zijn de avonden ter vrije besteding.
 • Eddy Boeckmans is uw begeleidende gids gedurende gans de reis.
 • Het reisbureel van Eddy plant nog een bijeenkomst in Belgie ongeveer 1 maand voor vertrek – een info voor kennismaking deelnemers ( sters )en alle belangrijke informatie van de reis. U wordt bijtijds verwittigd van de lokatie en de dag en de datum en het uur.
 • De reis wordt aangeboden in kamer + ontbijt….. voor de andere maaltijden zal de plaatselijke gids in samenwerking met Eddy de meest geschikte keus van restaurantjes voorstellen. S’middags een soort snack en s’avonds goede restaurants.

 

Prijs van de volledige rondreis in West Canada
Alles inbegrepen : vluchten + rondrit in eigen minibus van 15 personen
Verblijf in 4 sterrenhotels op basis van kamer en ontbijt.
Alle excursies vermeld in ons programma

Prijs voor een 2 persoonskamer4.990  € per persoon
Toeslag singlekamer voor de ganse reis  is  550  € per persoon

ZEER BELANGRIJK  BERICHT VOOR ALLEENSTAANDE SENIOREN

Het is mogelijk via Eddy en zijn reisagentschap  een dubble kamer te delen met personen (dit om het supplement single te vermijden )
Deze  15 daagse reis zal zeker doorgaan , daar wij maar 13 personen moeten inschrijven. Een beetje een luxe reis met een klein gezelschap.

Let op !!!!   Ik kan dus niet meer dan 13 personen meenemen op deze reis  !!
Onze minibus heeft 15 plaatsen !!!  1 seat voor de chauffeur/gids en 1 seat voor Eddy ,
Blijven er nog 13 seats over !! de eerste 13 personen die inschrijven gaan dus zeker mee !!!!

 

 

Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke belgische markt
034 674 274 647
grupos.molinar@bthetravelbrand.com

 

 

You cannot copy content of this page