galicia

NIEUW !!!! NIEUW !!!! NIEUW !!!!

9 daagse rondreis : Madrid + GALICIA ( noorden Spanje ) 2019

Vertrek op : zondag 12 oktober 2019
volledige reis in vol pension
wijn en water bij de maaltijden inbgrepen

Reisplan

Dag 1: vertrek in Zaventem met Iberia of Brusselsairlines naar Madrid
Samenkomst aan de apotheek in de vertrekhal. Een verantwoordelijke van onze reisorganizatie komt u daar afhalen en gaat met u naar de check-in van Iberia. Daarna vlucht Brussel-Madrid

STARTPUNT: MADRID
Ontvangst op vliegveld Madrid Barajas Adolfo Suarez op de aangegeven aankomsttijd Transfer naar ons Hotel Tryp Leganes ***.
Eddy wacht u op bij de uitgang luchthaven. Naargelang de aankomsttijd sightseeing door de stad van Madrid.

Dag 2: MADRID
Rondrit in Madrid langs de hoogtepunten Plaza Mayor, Puerta del Sol, Gran Vía, Cibeles, Alcalá enz. met regelmatige stops + zeker inbegrepen een bezoek van het Bernabeustadion van Real Madrid. Middagmaal in de stad en verder algemeen bezoek met plaatselijke gids.In de late namiddag transfer naar ons hotel voor diner en overnachting.

   
Prachtige wereldstad : MADRID


Bernabeu stadium Real Madrid

Dag 3 : vlucht Madrid –Santiago de Compostela
Ontbijt en transfer naar het vliegveld Madrid Barajas Adolfo Suarez voor de vlucht naar Santiago de Compostela.. U wordt ontvangen door ons personeel op het vliegveld. Na aankomst meteen trip met officiële gids (voor de helft van de dag) naar Santiago de Compostela, de werelstad die door Unesco werd ingeschreven als Wereld Erfgoed in 1985. De voorgevel van de kathedraal, gebouwd door ambachtelijke steenhouwers tussen 1738 en 1750, geeft zijn naam aan de Plaza del Obradoiro.
Het hart van de kathedraal is het graf van de apostel St Jakobus, waar in de crypte De graf met het stoffelijk overschot van de apostel St jakobus bevindt zich in het hart van de Kathedraal in de crypte onder het hoofdaltaar. Middgamaal in een restaurant in het centrum of hartje stad en vrije tijd om te genieten van de prachtige pleinen en gebouwen rond de kathedraal (Plaza de Platería, Quintana, Azabachería, Palacio de Raxoi, Hostal de los Reyes Católicos etc.) Na bezoek Santiago in de late namiddag transfer met onze comfortabele autocar naar het Noorden , naar de stad La Coruña. (ongevver een uurtje rijden)
Check-in in ons Hotel AC Coruña ****
Logies en avondmaal.

Dag 4 : Coruña
Na het ontbijt vertrek voor de rondrit door A Coruña, een stad van grote charme gelegen op een schiereiland met twee baaien: op de ene bevindt zich de havenpoort en op de andere de stranden van Orzán en Riazor. Higlights zijn ook La Plaza de María Pita, het Stadhuis, La Torre de Hercúles en anderen.
Transfer naar hotel en lunch in het hotel.
Middagmaal in de stad of in ons Hotel.
In de namiddag rijden we naar de kust Costa da Morte, een overgangszone tussen de lage en hoge rías (fjorden) van Galicië, en naar de Kaap van Finisterre voor bezoek van de vuurtoren met uitzicht op wat de romeinen beschouwden als het meest westelijke punt van de bekende wereld. Terug naar het hotel, diner en overnachting.


Santiago de Compostela ….voor iedereen wat te bezichtigen !!!

Dag 5 : RIAS ALTAS –RIAS BAIXAS-GROVEILLS DE AROUSA
Onbijt in het hotel en bezoek en vertrek naar de kust Costa da Morte ,een overgangszone tussen de lage en hoge rias (fjorden ) van Galicië en naar de Kaap van Finisterre voor bezoek van de vuurtoren met uitzicht op wat de romeinen beschouwden als het meest westelijke punt van de bekende wereld.
Op de middag aankomst in ons Hotel Talasso Xanxenxo , check in en middagmaal.
In de namiddag gaan wij O Grove bezoeken , gekend in Galicia als “de place to be” ook het paradijs van de zeevruchten genoemd!
Wij maken een rondvaart in een katamaran over de riviermonding van Arousa om de “bateas” te bezichtigen. Deze “ bateas” zijn drijvende vlotten waar mosselen,oesters en Sint-jakobsschelpen worden gekweekt. Wij genieten van een degustatie van mosselen en een glaasje jonge wijn aan boord. Daarna gaan wij over de brug van het schiereiland O Grove naar het prachtige eiland
La Toja kleine kennismaking voorzien met La Toja en daarna terug naar ons Hotel Xanxenxo. Avondmaal + logies .

DAG 6 : VIGO-MERCADO DE LA PIEDRA
Na het ontbijt vertrek met de autobus naar Vigo voor een volledig bezoek van deze stad.
Vigo is absoluut de belangrijkste stad in Zuid Galicié,een jonge, kosmopolitische en bedrijvige stad. Vanuit het uitkijkpunt “ Mirador del Castro “ zullen wij een perfect uitzicht hebben op de stad en haar haven.Daarna bezoeken wij de typische markt van La Piedra,waar wij ook gezellig kunnen winkelen. Middagmaal in een plaatselijk restaurantje en daarna bezoek aan het geweldige voetbalstadium van Campo Muncipal de Balaidos ( Celta de Vigo ) speelt in eerste nationale afdeling van Spanje.
Vigo is ook een industriële stad en nog een jonge stad.


Kuststroken Galicia ….. enig en opzienbarend!!!!

Dag 7 : PONTEVEDRA – COMBARROCAMBADOS – VALLE DEL SALNES
Ontbijt in ons Hotel en halve dag stadsbezoek van Pontevedra met een officiele stadsgids,inbgrepen in de prijs van de rondreis.Pontevedra zal ons verrassen met haar rijke oude stadswijk .
De kerk van La Virgen de la Peregrina ,beschermer van de stad,de overblijfselen van het klooster van Santo Domingo,de basiliek Santa Maria la Mayor uit de XII eeuw en het plein Herrerias waar de kerk van San Francisco staat.Daarna op weg naar het dorp van Combarro ,dat beschermd is als “Bezienswaardig Historisch gebied” vanwege de typische en schilderachtige architectuur , met meer dan 30 horreos ,of granieten graanschuren op palen, langs de kust en de huizen gebouwd op de rots zelf en zo terrein te winnen van de zee. Lumnch in een restaurant en s’middags excursie (inbegrepen) naar de regio van O Salnes en Cambados ,een aristocratisch dorp met prachtige architectuur en tevens de hoofdstad van de bekende Albariño wijnen.
In de late namiddag terug naar ons Hotel voor het avondmaal en logies.


Zeevruchten – vis – schelpdieren – enz… enz…

Dag 8 : XANXENXO
1 volledige dag om te rusten en te genieten van het strand en de zee ofwel zalig nietsdoen of genieten van een mooie wandeling die uw begeleider Eddy organizeert in de voormiddag naar het centrum – het haventje – de kustlijn – het kleine smalle centum met heel typische winkeltjes met echt exclusieve spulletjes – gewoon een: gezellig samenzijn bij het drinken van het meest bekende biertje in Galicia. Het biertje noemt: galicia 1806. brouwerij staat in La Coruña.

Dag 9 . XANXENXO
Ontbijt in ons hotel en daarna op het gepaste uur check-out en transfer naar onze luchthaven voor vlucht en vertrek naar Brussel.
Vlucht is steeds en altijd met tussenstop.


In onze prijs inbegrepen :

 • reisbegeleider Eddy
 • Locale plaatselijk gids : Carmen
 • Vliegtikets Brussel-Madrid-Santiago de Compostela
 • Luchtvaartmaatschappij : Iberia
 • Rondreis zoals vermeld in het programma
 • Reis wordt aangeboden in vol pension
 • Dranken bij de maalrijden inbegrepen
 • wijn en water
 • Bij stadsbezoek soms plaatselijke Vlaamssprekende gids.
 • Entreegelden zoals aangegeven in het reisplan
 • Rondvaart door de Ría de Arousa, inclusief het proeven van mosselen
 • Lunch in restaurants zoals aangegeven in ons reisplan en drie -gangen diner

In onze prijs niet inbegrepen :

 •  andere kosten dan vermeld in ons programma
 •  singletoeslag : 555 € per persoon voor
 • annulatieverzekering Touring
  In Xanxenxo hebben wij gekozen voor een luxe Hotel. Gran Talaso Xanxenxo.**** plus
  Dit is echte luxe !!! Het is een Hotel met Spa + massage.
  Voor de klanten die hier verblijvn is al het Spa-gebeuren in de prijs inbegrepen.
  Alleen de massages ( groot aanbod door professionele personen)zijn apart te betalen.
  Zie fotos hierbij :


Prachtige ligging


Mooie slaapkamer

 
Sauna + turks bad + groot zwembad + zuiver zeewater

Hotelkeuze als volgt :
2 nachten in Hotel Tryp Leganes *** Madrid
2 nachten in Hotel Riazor **** Coruña
4 nachten in Hotel Gran Talaso Sanxenxo **** in Sanxenxo.

Prijs van deze 9 daagse rondreis :
1.599 € per persoon ( in vol pension)
Supplement singelkamer : 555 €

Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke belgische markt
0034 674 274 647
grupos.molinar@bthetravelbrand.com

You cannot copy content of this page