Ibiza-Formentera-Menorca ( 3 eilanden Balearen ) reisinfo

12 daagse groepsreis “de Balearen” met Ibiza-Formentera en Menorca
Vertrek op zaterdag 05 september 2020 

Zie het volledige reisprogramma

Deze groepsreis is werkelijk fantastisch!
Eddy gaat deze rondreis professioneel begeleiden tot in het kleinste detail.
Waarom deze rondreis?
– gegarandeerde veiligheid gedurende gans de rondreis (de Balearen zijn coronavrij )
– een rondreis met vele bezoeken en weinig vrije tijd. De bedoeling is zoveel mogelijk te verkennen en te bezoeken op deze drie eilanden.
– de rondreis wordt aangeboden deels in vol en half pension (zie reisprogramma)
– In Ibiza en Formentera is een plaatselijke Nederlandstalige gids ter beschikking

Ibiza
– In Ibiza zal Eddy ook zelf een wandeling organiseren alsook een mooie boottocht naar het noorden van het eiland.
– In Menorca gidst Eddy zelf samen met Olivia (plaatselijke Nederlandstalige gids)
– alle excursies zijn inbegrepen in onze prijs even als de middagmalen tijdens de excursies.
– Het eiland heeft witte huisjes, prachtige baaitjes en een heerlijke gastronomie. De stad Ibiza het oude stadsgedeelte, een unieke zonsondergang en nog veel meer.
Hotel Es Pla *** in San Antonio hier heeft u luxe kamers op de bovenste verdieping met een mooi uitzicht!
Verblijf in half pension ( bij het avondmaal hebt u gratis alle dranken)

Formentera
– Het eiland Formentera moet u één maal in uw leven bezoeken. Jules Verne heeft over dit azuurblauwe eiland een boek geschreven. De ongeschonden stranden en de oneindige stilte doen u filosoferen over het leven!

Menorca
Het eiland Menorca is uniek. Eddy is verliefd op dit eiland en zijn vriendelijke bewoners. Er worden op het eiland veel schoenen gemaakt. Ciutadella een stadje om te stelen;
Binibeca een plaatsje om te koesteren.
Hotel Playa Azul *** superior in Cala ‘n Porter met prachtig uitzicht is rustig gelegen aan een typische baai. Het hotel met een eigen zeer lekkere keuken.
Het verblijf is in half pension (bij het avondmaal heeft u gratis wijn, water en frisdranken)

Hierna informatie over de drie eilanden:

Ibiza in het kort.
Het eiland is gelegen ten oosten van het vaste land van Spanje. Dit eiland staat vooral bekend als feesteiland, als hippie-eiland en als vakantieplek voor bekende mensen. Maar Ibiza heeft nog andere kanten. Zo vindt u er ook uitgestrekte natuurgebieden waar u kunt genieten van de cultuur, natuur en bezienswaardigheden. Ibiza is ook bekend voor yoga vakanties.
Eten en drinken op Ibiza
Het eiland heeft een grote culinaire variëteit. Naast fish and chips en chinees heeft het ook echte authentieke paella en veel verse vis. Het aanbod van restaurants is afhankelijk van de plaats en buurt waar u bent. Houdt u van eenvoudig internationaal eten (vlees, frieten, shoarma), ga dan naar de uitgaansbuurten zoals in San Antonio. Wilt u liever Spaanse gerechten proberen? Zoek deze in dorpen en buurten. De prijzen kunnen per restaurant en winkel nogal verschillen. Op toeristische plekken liggen de prijzen vaak veel hoger. Op het eiland zijn er genoeg authentieke Spaanse restaurants, waar de prijzen meer op het gemiddelde Spaanse niveau liggen.
De volgende Spaanse gerechten kan je op de menukaart vinden:

  • Tortilla de patatas: aardappelomelet met ui en knoflook
  • Gazpacho: verfrissende koude tomatensoep
  • Paella: rijstgerecht met vis en garnalen
  • Calamares: gefrituurde inktvisringen
  • Tapas: diverse kleine hapjes
  • Gamba’s: grote garnalen, vaak geserveerd met gele rijst
  • Ensaimadas: croissants gevuld met slagroom, chocolade en zoete pompoen
  • Diverse visgerechten
  • Crema Catalana: nagerecht warme pudding met een gecarameliseerd suikerlaagje • Churros: gefrituurde deegslierten

De hippiecultuur op Ibiza
Ibiza staat bekend als party-eiland, maar uiteraard ook om de hippiecultuur. De hippies zijn de grondleggers van de huidige stempel als party-eiland. In de jaren 70 is de hippiecultuur ontstaan doordat er optredens op het eiland kwamen van grote artiesten. Zo kwamen de Rolling Stones en Pink Floyd hier optreden. Hierdoor kwamen er steeds meer volgers van de hippie-cultuur naar het eiland. In die periode kwamen jaarlijks liefst 100.000 hippies genieten van de vrijheid-blijheid cultuur. In de jaren 80 kwam de nadruk echter steeds meer op dance muziek te liggen. Onder andere door dj Paul Oakenfold die een typische Ibiza-sound opzette. Hierdoor werd het eiland steeds geliefder als feesteiland. Dit is nu niet veranderd. Van de hippiecultuur is tegenwoordig relatief weinig meer te merken. Wel zijn er nog verschillende hippiemarkten te bezoeken. Op de campings kan je soms nog het hippiegevoel ervaren. De hippies die het eiland nog bezoeken, verblijven rond het plaatsje San Juan. Dit ligt in het noorden in een mooie natuurlijke omgeving. Zo staat bijvoorbeeld het strand Cala Biniaraix bekend om de hippie-samenkomsten waarbij wordt gedanst en muziek wordt gemaakt. Ook wordt er ontspannen genoten van de mooie zonsondergang.

FORMENTERA in het kort
Samen met Ibiza vormt het de Pityusen. Beide eilanden liggen slechts twee zeemijlen (3,6 km) van elkaar verwijderd. Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen (83,2 km²) en heeft een bijzonder ingesneden vorm met een uitgestrekte kustlijn (69 km) bestaand uit talrijke stranden, baaien en bijzondere plekjes langs de kust. Het eiland is vlak, het hoogste punt is Sa Talaïassa 192 m op de hoogvlakte La Mola. Het is een toegankelijk eiland en het is gemakkelijk om van de ene naar de andere plaats geraken. Men kan het grootste deel van het eiland per fiets bezoeken langs de groene routes of door het landelijke achterland waar men authentieke mediterrane dorpen vindt. Naast de fiets, kan men ook het eiland per auto of moto ontdekken. De hoofdweg (PM-820) loopt van oost naar west dwars door het eiland tussen de haven van La Savina en de vuurtoren van La Mola, die op minder dan 20 km liggen, de langste afstand in het eiland. Formentera is alleen bereikbaar per boot vanuit Ibiza, de overvaart duurt ongeveer 35 minuten. Vanaf het moment dat men in Formentera aan land gaat, ademt men de karakteristieke kalmte in. Men wordt onmiddellijk gefascineerd door de inwoners. Het water rond het eiland is uniek door zijn helderheid en turquoise kleur, het doet denken aan tropische oorden.

MENORCA in het kort
Het eiland Menorca is sinds 1993 opgenomen in de lijst met Biosfeer reserves van de Unesco. Dit heeft alles te maken met het bijzondere landschap van het eiland en de verschillende dieren die op en rond het eiland leven. Vooral de zeeën ten noorden van het eiland zijn bijzonder. Hier komen allerlei verschillende soorten unieke vissen en zoogdieren voor. In het bijbehorende natuurgebied Parque Natural des s’Albufera des Grau leven meer dan 220 vogelsoorten. Een andere reden van de UNESCO om Menorca op de lijst te zetten was de unieke samenwerking tussen mens en dier en de bijzondere agrarische methodes die al vele honderden jaren op het eiland worden toegepast.

Geschiedenis
Het eiland Menorca wordt hoogstwaarschijnlijk al vele duizenden jaren voor onze jaartelling bewoond. De belangrijkste archeologische vondsten op het eiland stammen van ongeveer de tiende eeuw voor Christus. In deze periode leefde er op het eiland een volk dat verschillende dorpen stichtte, grafmonumenten oprichtte en andere bouwwerken nalieten. Een flink deel van deze bouwwerken zijn nog steeds op het eiland te vinden. In de tweede eeuw voor Christus waren het de Romeinen die bezit namen van het eiland. Gek genoeg is er van deze periode, in tegenstelling tot veel andere eilanden in de Middellandse Zee, maar weinig op Menorca terug te vinden. In de eeuwen die volgden is het eiland in handen geweest van de Vandalen en de Arabieren. In de dertiende eeuw werd het eiland veroverd door koning Alfons de derde van Aragón en werd Menorca een onderdeel van het huidige Spanje. In de achttiende eeuw is het eiland achtereenvolgens nog in het bezit geweest van de Engelsen, Fransen en weer van de Engelsen. Later werden de Engelsen verdreven door een Spaans-Franse strijdmacht en kwam het eiland in Spaans bezit. In het begin van de negentiende eeuw werd tijdens de Vrede van Amiens het eiland definitief aan Spanje toegekend. De opening van het vliegveld op Menorca in 1969 is een belangrijke impuls geweest voor de economie van het eiland. Dit betekende namelijk het startschot van het toerisme. Hoewel het altijd in de schaduw heeft geopereerd van het nabijgelegen Mallorca, is het toerisme nu de belangrijkste vorm van inkomsten en dit aandeel groeit nog elk jaar. Meer dan de helft van de bevolking van het eiland is werkzaam in de toeristenindustrie. De verwachting is dat het toerisme op het eiland de komende jaren alleen maar zal toenemen.

Zo, mijn beste vrienden.
Ik hoop u overtuigd te hebben om mee te reizen met de groep.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar ( 15 personen ),
Eddy zal alles in goede banen te leiden.( organisator en reisbegeleider )
Momenteel hebben 7 personen ingeschreven en wij kunnen de rondreis organiseren met 12 personen.
U kunt inschrijven tot 1 maand voor vertrek.
In de hoop jullie van dienst te zijn;
Hou het gezond en zorg goed voor elkaar!

 

vriendelijke groetjes

Eddy

Reisbegeleider+organisator

You cannot copy content of this page