Ibiza-Formentera-Menorca 2020

12 daagse vliegreis naar

3 eilanden : De Balearen

Ibiza + Formentera + Menorca

 

Vertrek op :   Dinsdag  :  28 april  2020
                           Zondag :   18 oktober 2020  

kennismaking  met Ibiza en Formentera alsook aan het rustige eiland  Menorca

In Hotel Ibiza :
verblijf in half pension ( avondeten met alle dranken )

dagexcursies steeds met middagmaal + drank

Hotel Ibiza :
wij verblijven in Hotel : ES PLA *** superieur


PRACHTIG GELEGEN HOTEL : ES PLA

Hotel Menorca :
Wij verblijven in Hotel Playa Azul *** plus
Driesterrenhotel plus ( zelfde als 4 sterren)

Enkele fotos Hotel Playa Azul ***  superior

In Menorca :
Verblijf in half pension ( avondeten met wijn en water en frisdranken )

REISPROGRAMMA

DAG 1 : Dinsdag of Zondag  ( half- pension )
Aankomst vanuit Brussel op de luchthaven van Ibiza Onze reisbegeleider Eddy wacht u op in de luchthaven van Ibiza. Transfer naar ons Hotel. Check-in in ons Hotel en in de namiddag organiseren wij een wandeling die wij noemen : kennismaking met de omgeving. Wij liggen op een kwartiertje stappen van het oude stadscentrum San Antonio.

DAG 2 : Woensdag of Maandag  ( vol pension )
Na het ontbijt vertrekken wij voor een volledige dagexcursie die wij noemen : Vuelta de la Isla ( tour van het eiland) Een dagrondrit om het mysterieuze Ibiza te ontdekken ,een officiele plaatselijke gids neemt ons mee naar alle typische plaatsjes zoals inhammetjes, natuurgebied, marktjes en specifieke baaitjes waar je anders nooit komt.

Middagmaal inbegrepen met drank  (wijn en water)

DAG 3 : Donderdag of Dinsdag ( vol pension )
Na het ontbijt vertrekken wij voor 1 volledige dag naar het buurtje van Ibiza , namelijk het eiland Formentera.  Wij rijden naar de haven van Ibiza en nemen de boot naar Formentera( ongeveer een uurtje) Aangekomen in Formentera wacht een plaatselijk gids ons op en maakt een tour over het schitterende eilandje Formentera. Dit eilandje bestaat uit  natuur en is een paradijs voor zonnekloppers. Het eiland Formentera op de Spaanse Balearen ligt vlak bij het eiland Ibiza. Hier kunt u genieten van hagelwitte zandstranden en van de azuurblauwe Balearische Zee. Bekijk de pijnbomen zover het oog reikt. Ga heerlijk snorkelen in het klaar heldere azuurblauwe zeewater aan het Migjorn strand en ontdek de onderwaterwereld. Of bezoek Far de la Mola dit is het hoogste punt van dit eiland, met een prachtig uitzicht over zee. Middagmaal inbegrepen. Formentera is een gemeente en tevens het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 kilometer lang, en heeft ruim tienduizend inwoners. Samen met Ibiza en een reeks onbewoonde eilanden vormt Formentera de groep Pitiusen, een soort sub-groep van de Balearen. Het hoogste punt is de steile rotskust van La Mola (192 meter) waar in 1978 een gedenksteen werd opgericht voor Jules Verne die het eiland beschreef in één van zijn boeken.
In de late namiddag terug naar Ibiza met de boot en dan transfer naar ons Hotel. voor avondmaal + overnachting


Eilandje FORMENTERA

DAG 4 : Vrijdag of Woensdag  ( vol pension )
Na het ontbijt transfer met de autobus naar het oude centrum van Ibiza.
Enig mooi en nooit gezien !!! volledig bezoek van het oude stadsgedeelte met zijn wallen en smalle straatjes. Het hippiegedeelte is enorm leuk om rond te kuieren met vele exclusieve winkeltjes. Voormiddag bezoek met plaatselijke gids en namiddag iedereen vrij. Het middagmaal gebruiken wij in een door Eddy gekozen restaurantje aan de oude haven met een heerlijke menu ( inbegrepen in de prijs ) Wij middagmalen in groep op een groot terras  ( drank inbegrepen) In de late namiddag wandelt iedereen op eigen ritme naar ons Hotel wanneer u ook maar wil. Woordje uitleg oude stadsgedeelte Ibiza : Dalt Vila of de “Hoge Stad” is het oudste stadsgedeelte van de hoofdstad van Ibiza. De bovenstad kan je al zien vanaf de haven. Deze historische stad is voorzien van 16de eeuwse stadsmuren die de tand des tijds goed doorstaan hebben. De Renaissancistische verdedigingsmuur werd gebouwd op de fundamenten van eerdere Moorse en Romeinse fundamenten. Je komt Dalt Vila binnen via een van de vijf stadspoorten. De hoofdingang is de Portal de ses Taules. In de oude stad is het zalig rondwandelen in het doolhof van kleine straatjes. Let zeker op de 13de eeuwse kathedraal, het Castell Almudaina en de typische pittoreske huisjes. De Santa Maria de las Nieves kathedraal werd opgericht ter ere van de patroonheilige van La Isla Blanca, Onze Lieve Vrouw van de Sneeuw. Wie wat cultuur wil opsnuiven kan terecht in het Museu d’Art Contemorani. Je kan hier werken van kunstenaars uit Ibiza bewonderen én kopen. Op de Plaça de la Catedral vind je het Museu Arqueologic waar je ondermeer eeuwenoude beeldjes, munten en keramiek kan bezichtigen. Dalt Vila werd in 1999 opgenomen op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO.
In de late namiddag transfer met de autobus naar ons Hotel in SanAntonio.


Oude stadsgedeelte  :  IBIZA


HIPPIEWIJK MET RESTAURANTJES

DAG 5 : Zaterdag of Donderdag  (half-pension)
Ontbijt in ons Hotel en daarna ( in de voormiddag ) een mooie wandeling  naar het bekende  toerischtische centrum van   San Antonio. In de haven nemen wij de boot voor een rondvaart in het zuiden van het eiland ( halve dag ) Bij terugkeer gaan wij middagmalen (met witte wijn ) ( voor diegenen die willen ) in een geweldig visrestaurantje. U moet weten dat de eigen bereide vissoep van de ibicencos  (inwoners  Ibiza) de allerbeste is van de eilanden “De Balearen”  Eddy was hier al menigmaal op het menú staat “  vissoep Ibicenco “ overgoten met heerlijke witte wijn. Na het middagmaal wandelen wij terug naar ons Hotel. Avondmaal en overnachting..
Opgelet !!! Het middagmaal is facultatief !!

 
Mooie luchtbeelden van : San Antony

DAG 6 :  Zondag of Vrijdag ( half-pension)
Ontbijt in ons Hotel Es Pla
Daarna transfer naar de luchthaven van Ibiza en vlucht naar Menorca (  via Mallorca )  De duur van de 2 vluchten is 30 minuutjes
Namiddag aankomst luchthaven van Mahon ( Menorca) en transfer naar ons Hotel Playa Azul *** plus
Welkomsdrink en uitleg programma Menorca.
Avondmaal + overnachting

DAG 7 :  Maandag of Zaterdag   (half-pension)
Ontbijt in ons Hotel.
Onze gids Eddy  organiseert een kleine wandeling die wij noemen “ kennismaking met de streek “  Rest van de dag vrije dag voor iedereen.( even uiblazen na bezoek Ibiza )  Avondmaal in ons Hotel.

DAG 8  :  Dinsdag of Zondag  ( vol pension )
Na het ontbijt vertrek voor 1 volledige dagexcursie naar Monte Toro Onze plaatselijke gids is Eddy ( ook plaatselijke gids gaat mee )  Monte Toro is met 358 meter het hoogste punt van Menorca en vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Op een heldere dag kun je zelfs buureiland Mallorca zien liggen. Je kunt er ook een kerk uit de 17e eeuw bezoeken en er is een souvenirwinkeltje en een terras met mooi uitzicht. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Toro en torent 357 meter boven het eiland uit. Op de top van deze berg staat het klooster Verge de Gràcia . Hier aanschouwen wij het  allermooiste panoramische uitzicht van het eiland. Daarna verder naar Cabo Cavalleria in het noorden met kleine wandeling. Cap de Cavalleria Het uitzicht vanaf Cap de Cavalleria in het noorden van Menorca is om nooit te vergeten: een klif, die zo uit een film lijkt te zijn gestolen, een spierwitte vuurtoren en een uitzicht over een intens blauwe zee. Middagmaal in een typisch restaurantje( inbegrepen in de prijs ) In de namiddag bezoek aan het meest typoreske dorpje Fornells vlak aan de middellandse zee gelegen. Mooie winkeltjes en prachtige natuur.( begeleide wandeling door onze gids ) Dit gaan wij allemaal verkennen in de namiddag.  In de late namiddag transfer naar ons Hotel en avondmaal.


Monte Toro  Es Mercadal   357  m

DAG 9  : Woensdag of Maandag ( vol-pension )
Na  het ontbijt vertrek voor 1 volledige dagexcursie naar de hoofdstad van het eiland : Mahon. Onze plaatselijke gids is Eddy.( alsook plaatselijke gids ) Bij aankomst in de hoofdstad Mahon nemen wij de boot voor een uurtje interessant varen door de langste haven van Europa : 6 km heen en 6 km terug. Volledige uitleg op de boot  in het nederlands door Olivia ( onze gids ). MAHÓN of MAÓ, hoofdstad van Menorca, Over de oorsprong van de hoofdstad van Menorca bestaat geen overeenstemming, hoewel de stichting van de eerste nederzetting traditioneel toegeschreven wordt aan de Carthaagse generaal Magón, de broer van Hannibal. Mahón bevindt zich aan het einde van één van de grootste natuurlijke havens die tot vijf kilometer landinwaarts doorloopt en tussen de 240 en 800 meter breed is. Het is één van de belangrijkste strategische punten van de Middellandse Zee. De route door Mahón kan het beste wandelend afgelegd worden aangezien alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen.  De reiziger dient beslist een bezoek te brengen aan de kerk van Santa Maria die een bijzonder orgel heeft. Het is de grootste kerk van Mahón met een klokkentoren die de stad een karakteristiek silhouet verleent. Binnen de kerk staat het orgel uit de negentiende eeuw dat vaak geroemd is om zijn mooie krachtige geluid. Het buitengewone gebouw van het Gemeentehuis staat naast de kerk. Het is ook bekend als Sa Sala en in de gevel is nog steeds de klok behouden gebleven die de Engelse gouverneur Kane naar Menorca meebracht. Tijdens kantooruren mogen de ruimtes in het gebouw die openstaan voor het publiek bezocht worden, waaronder de vergaderzaal waar zich de portretten van de beroemde burgers van Mahón bevinden. De voetgangerszone van de Carrer Nou, die men bereikt vanaf het Gemeentehuis, is één van de drukste delen van de stad. In deze straat zijn vooral winkels te vinden waar traditionele producten uit Menorca verkocht worden, zoals kaas, gin, bijouterie en schoeisel. Rondom de pleinen van Colón, Bastió, Sant Francesc, Reial. Miranda en Conquesta speelt zich een belangrijk deel van het leven van Mahón af, met zijn burgerlijke paleizen en historische gebouwen. Aan de haven staan enkele van de beste restaurants van het eiland evenals talrijke uitgaansgelegenheden en terrasjes waar op elk uur van de dag iets gedronken kan worden.Volledige dag om deze hoofdstad te leren kennen. Het meest interessante gedeelte is de haven van Mahon . Deze haven is trouwens de grootste haven van Europa. Is een natuurgebied met kleine vissersbootjes en restaurantjes.    Middagmaal in een vissersrestaurantje aan de haven in Mahon . (inbegrepen in de prijs ).  Na het middagmaal rijden wij naar Benibeca ( het mooiste witte dorpje ) enig en pittoresk !!!! Volledig bezoek en vrije tijd en begeleide wandeling in dit dorp.   Avondmaal in ons Hotel.


Pittoresk haventje “Mahon “


Enig mooi !!!   BENIBECA

DAG  10  :  Donderdag of Dinsdag  ( half-pension )
Na het ontbijt transfer naar de moorse stad Ciutadella.      een halve dagexcursie ( te voet ) naar de tweede grootste stad ( de vroegere hoofdstad) Ciutadella.  Een beetje moorse stijl maar een super gezellig stadje. Met onze gids Olivia.


UITZICHT STADJE : CIUTADELLA

Ruime tijd voor bezoek en facultatief middagmaal in een oude molen met typisch menorcaans gerecht.(onze gids zal u inlichten) De vroegere hoofdstad van Menorca, Ciudadela heeft een 13de-eeuwse kathedraal en één van de fraaiste pleinen van Spanje: het Plaça des Born, geflankeerd door fraaie 19e eeuwse stadspaleizen, cafeetjes en terrasjes onder palmbomen. In het hele centrum vind je trouwens mooie herenhuizen, kerken en paleizen uit diverse eeuwen. In de namiddag iedereen op zijn manier  naar ons Hotel en avondmaal.
BEZOEK MET OFICIELE GIDS OLIVIA  IN MENORCA


Haventje Ciutadella


Kathedraal Ciutadella


laatste dag : prachtige natuurwandeling Menorca

DAG 11  :  Vrijdag of Woensdag  ( half-pension )
Een volledige  vrije dag om te genieten van zon-zee- en strand of zwembad. Mogelijkheid voor het organiseren in de voormiddag van een mooie wandeling in de natuur en vlak bij ons Hotel. Wandeling duurt ongeveer 3 uur. Eddy is uw wandelgids.

DAG  12  :  Zaterdag of Donderdag
Ontbijt in ons Hotel . Check out en transfer naar de luchthaven van Mahon voor vertrek naar Brussel.

 

PRIJS VAN DE VOLLEDIGE REIS :  1.699  €

SINGELTOESLAG VOOR DE GANSE REIS330 € p.p.

Inbegrepen in onze prijs :
– vluchten  : Brussel- Ibiza  en  Menorca-Brussel
– vluchten Ibiza-Menorca ( via Mallorca )
– verblijf in ons Hotel Es Pla ***  superieur  op basis van half pension ( Alle dranken  bij avondmaal inbegrepen)
– verblijf in ons Hotel Playa Azul *** plus op basis van half pension (Alle dranken bij avondmaal inbegrepen ( wijn-water + frisdranken )
– alle excursies vermeld in ons programma hierboven vermeld.
– deskundige begeleiding door uw reisagent ter plaatse ( Eddy )
– de 5  dagen van de volledige dagexcursies is een middagmaal voorzien in een plaatselijk restaurantje.
– deskundige begeleiding door plaatselijke gids Olivia en Carmen .

Niet inbegrepen in onze prijs :
–  reis en annulatieverzekering
–  Supplement singlekamer Hotel  : 30  € per persoon per nacht
–  Voor de totale reis 11 nachten x 30 € =  330  €

 
Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke belgische markt
0034 674 274 647
grupos.molinar@bthetravelbrand.com

You cannot copy content of this page