Andalucia

ONGETWIJFELD !!!
Het meest complete programma voor Andalucia 2019.

Door onze klanten uitgeroepen als de mooiste reis 2018

11 daagse rondrit A N D A L U C I A – C O S TA D E L S O L

verblijf in 4 sterrenhotels, volledige rondreis in vol pension – water en wijnen inbegrepen –

Vertrek :
vrijdag : 26 april 2019
vrijdag : 24 mei 2019
vrijdag : 06 september 2019

Reisbegeleiders : Eddy of André

Volledig programma hierbij :
Dag 1 : vrijdag :
Vertrek in Zaventem voor vlucht naar Malaga.
Eddy of Andre verwelkomt de groep op de luchthaven van Malaga . Transfer naar een 4 sterrenhotel Puerto Marina **** Avondmaal en overnachting.
Welkomstdrink met een glaasje spaanse cava en deskundige uitleg over de ganse reis door Eddy of Andre.

Dag 2 : zaterdag :
volledig dagexcursie met bezoek aan Ronda.
Na het ontbijt vertrek voor een volledige dag. Wij rijden door het indrukwekkende berglandschap Serrania de Ronda genaamd. Ronda ligt in een bergachtig gebied in centraal Andalusië, zo’n vijftig kilometer landinwaarts van de Costa del Sol op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. De rivier Guadalevín splitst het stadje in tweeën en heeft een diepe kloof uitgesneden, bekend als Tajo de Ronda, waaroverheen
drie beroemde bruggen van Ronda zijn gebouwd; de Puente Romano (“Romeinse brug”, ook bekend als Puente San Miguel), de Puente Viejo en de beroemde Puente Nuevo (“Nieuwe brug”). Ten oosten van Ronda ligt het park Sierra de las Nieves (“Sneeuwgebergte”) en in het westen ligt de Sierra de Grazalema. Wij bezoeken het volledige oude stadsgedeeltevan deze zeer mooie stad. Heel belangrijk zijn hier de oude plaza de toros, de kathedraal van Santa Maria La Mayor en natuurlijk het huis van Don Bosco. Wij gaan uiteraard de Tajobrug bekijken van waaruit wij een indrukwekkend en prachtig panoramisch uitzicht hebben over de ravijn. Wij voorzien een middagmaal in een typisch plaatselijk restaurantje. In de namiddag transfer naar Jerez de la Frontera naar een viersterrenhotel Hotel Sherry **** Bij aankomst in Jerez de la Frontera gaan wij een bodega bezoeken met degustatie voor onze klanten van de allerbeste sherry .Avondmaal en overnachting in ons Hotel Sherry .****
Inbegrepen : inkomtikets voor bezoek plaza de toros-Casa Don Bosco-y Iglesia Santa Maria La Mayor


Pittoresk en gewoon prachtig : RONDA

Dag 3 : zondag :
Bezoek Stad Sevilla( ganse dag )
Ontbijt in ons Hotel en om 09.00 uur vertrek naar de stad Sevilla. Ongeveer 70 km autostrade naar de mooiste stad van Spanja : Sevilla. Wij beginnen onmiddellijk aan een panoramische rondrit in de stad Sevilla. Wij rijden langs de mooiste plekjes van deze prachtige stad zoals Plaza España, Park Maria Luisa,de Paviljoenen van de Expo 1929 alsook waar de wereldtentoonstelling van 1992 heeft plaats gevonden .
s’Middags voorzien wij een typisch andaloesisch middagmaal met tapas in het centrum van de stad. Namiddag voorzien wij een begeleide wandeling naar het stadscentrum met een oficiele gids : een volledige begeleid bezoek ,al wandelend , naar het oude stadsgedeelte, Santa Cruz genaamd , met zijn kathedraal en het paleis van de oude Koning Acazar, Daar ligt ook de Torro del Oro ( gouden toren).In de late namiddag transfer terug naar ons Hotel. in Jerez de la Frontera.
Avondmaal en overnachting. in Hotel Sherry Park ****
Inbegrepen : Inkomtiket kathedraal en koninklijk paleis Sevilla
inbegrepen. + middagmaal .


De mooie plaza espagna in Seville,overblijfsel wereldtentoonstelling

Dag 4 : maandag :
bezoek aan de stad Cordoba
Na het ontbijt vertrekken wij met onze autobus naar de Stad Cordoba. Hier aangekomen wacht een officile gids ons op voor bezoek van de stad .Córdoba is een stad in Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Córdoba. De stad ligt op 120 meter boven zeeniveau, aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. In 2005 had de stad 321.165 inwoners, waarmee het de derde stad van Andalusië is. Het is de warmste stad van Europa, de temperatuur stijgt elk jaar weer maandenlang onafgebroken boven de 35 graden. Vandaag de dag is Córdoba niet één van de grootste steden van Spanje, maar Córdoba was ooit één van de belangrijkste steden ter wereld. In de 10e eeuw was het de op één na grootste stad ter wereld, met een voor toen ongekend hoog inwonertal van 500.000. Córdoba was de hoofdstad van het middeleeuwse Kalifaat van Córdoba. Uit die glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Sinds 1984 staat het historisch centrum van de stad als een geheel dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is de geboorteplaats van historische filosofen als Seneca, Averroes en Maimonides, en ook van de wereldberoemde sombrero. In culinaire kringen staat Córdoba bekend om het gerecht ‘Rabo de Toro’, oftewel de bekende stoofpot van stierenstaart en verschillende andere Ingrediënten.Avondmaal + Overnachting in Cordoba Center Hotel ****
Inbegrepen : bezoek Mezquita en Alcazar Reyses Catolicos + middagmaal


luchtfoto indrukwekkend Mezquita in Cordoba

Dag 5 : dinsdag :
Bezoek aan de stad Granada
Na het ontbijt vertrekken wij naar Granada , één van de mooiste steden van Spanje. Granada is een stad en gemeente in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje, en is de hoofdstad van de provincie Granada. De stad heeft 236.982 inwoners en inclusief omliggende kernen wonen er ongeveer 472.638 mensen. Het is daarmee de vierde stad van Andalusië, na Sevilla, Málaga en Córdoba, en de 17e stad van Spanje. Granada ligt op 738 meter hoogte boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte Sierra Nevada. Eeuwen geleden was het de hoofdstad van de Taifa van Granada en het Rijk van Granada. In de stad bevindt zich een van de beroemdste monumenten van Spanje, het Alhambra, een gigantisch historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als katholieke cultuur. De oude stad is een van de best bewaarde voorbeelden van Almohadenstadsplanning.
Verder staat Granada bekend om zijn prestigieuze universiteit:Universidad de Granada, en een bijbehorend nachtleven. Het is een van de belangrijksteSpaanse studentensteden, samen met Salamanca, Burgos en Santiago de Compostella. Sinds 2003 is José Torres Hurtado van de Partido Popular de burgemeester van de stad Bij aankomst voorzien wij een officiële gids die in Granada woont.Hij of zij gaat ons al wandelend de binnenstad (oude stadsgedeelte)laten zien met bezoek aan de Kathedraal in het centrum van de stad.Een andaloesisch middagmaal wordt u aangeboden met heerlijke gerechten ,alsook met typisch wijn van de streek. In de namiddag bezoek vanhet wereldbekende : Alhambra In de late namiddag vertrek naar de Costa del Sol voorverblijf in ons Hotel Puerto Marina **** avondmaal in ons Hotel.
Inbegrepen : inkomticket bezoek kathedraal + middagmaal
inkomticket Alhambra inbegrepen.


Het wereldbefaamde kunstwerk : ALHAMBRA

Dag 6 : woensdag :
volledige vrije dag
Een volledige dag om uit te rusten of te genieten van zon ,zee en strand. Ontbijt en avondmaal in ons Hotel. Middagmaal gebruiken wij in een typisch spaans restaurantje en genieten van de plaatselijke gastronomie.
Avondmaal in ons Hotel Puerto Marina****

Dag 7 : donderdag :
bezoek aan het witte dorpje Casares
Na het ontbijt vertrek naar één van de mooiste witte dorpjes van gans Andalusia.
Pittoresk –onaangeroerd-typisch en vooral de andaloesische sfeer opsnuiven.Hier zie je het dagelijks leven van de inwoners alsook bezoek aan een Moors kasteel en vooral kerkje en zijn origineel kerkhof. Wij hebben hier een middagmaal in een patio voorzien. Boven op een terrasje gaan wij samen genieten van heerlijke spaanse gerechten. steeds met witte en rode wijn ,naar ieders goesting en verlangen. In de namiddag in het terugkomen maken wij nog even een stop in Puerto Banus. Het vakantieoord van de rijken en de arabieren. Julio Iglesias woonde hier met vele andere prominenten uit de kunst en zangwereld. Wij maken een uurtje vrij voor een bezoek aan de haven en de kust van Puerto Banus. Terugkeer naar ons Hotel Puerto Marina **** .voor avondmaal.


Een echt pittoresk wit andalusisch dorpje : CASARES

Dag 8 : vrijdag :
volledige dagexcursie Cartama en Malaga
Na het ontbijt bezoek aan het bedevaartsoord Cartama. Indrukwekkende beklimming naar het kerkje waar de Virgen de los Remidios ons opwacht. De legende leert ons datde andaloesiers de beklimming doen op handen en voeten. om ons lieve vrouwke te begroeten en allerlei dingen te vragen die te maken hebben met hun familie. De beklimming is bezaaid met echte kasseistenen. Cartama is een klein dorpje op een 22 km van Torremolinos in het binnenland. Na dit bezoek rijden wij naar Malaga , de hoofdstad ,van de Costa del Sol. Zeer mooie stad voor een uitgebreide wandeling , zijn haven ,zijn oude centrum,zijn typische winkels en zoveel meer. Wij voorzien een middagmaal. in restaurantje El Pimpi in Malaga . In de namiddag rijden wij met de autobus naar de “ Parador “ van Malaga met mooi panoramisch uitzicht over de stad en wij bewonderen één van de oudste stierenarenas van Andalucia. .Ook voorzien wij vrije tijd voor wandeling in het oude stadsgedeelte van Malaga. Rond 18 uur terugtocht naar ons viersterren hotel Puerto Marina**** Avondmaal en overnachting.
Inbegrepen : inkomtiket panoramisch uitzicht in Parador Malaga.+ middagmaal .


Bedevaartsoord Cartama…..Virgen de los remedios

Dag 9 : zaterdag :
Bezoek dorpje Mijas en Finca met paella
Na het ontbijt vertrek met onze autobus naar het typische dorpje Benalmadena Pueblo met bezoek , daarna door de bergen verder naar Mijas. Mooie uitzichten op onze tocht. Aangekomen in Mijas hebben wij een prachtig panoramisch uitzicht op de middellandse zee. Hier is de andaloesische stijl van de dorp bewoners nog echt zichtbaar. Klein bezoek en verder naar een Finca ( boerderij) Hier bezoeken wij zijn fruitplantage waar we appelsienen en citroenen en pompelmoezen alsook mandarijnen en amandelen kunnen bewonderen. De eigenaar geeft een woordje uitleg over het wel en wee van een Finca. Rond de middag wordt er een echte zuiderse Paella aangeboden.. Rond de klok van 16 uur terug naar ons viersterrenhotel . Avondmaal en overnachting in ons Hotel Puerto Marina ****

  
typische straatjes gezelligheid is troef

Dag 10 : zondag :
volledige vrije dag + wandeling
Ontbijt in ons Hotel. Deze dag gebruiken wij als volledige vrije dag. Heerlijk wandelen en kuieren langs de strandpromenade ofwel helemaal zalig nietsdoen en genieten van zon-strand en water. Onze gids Eddy of Andre maakt met de groep een zeer mooie wandeling via de playa La Caruhela naar het centrum van Torremolinos ,het oude en nieuwe stadsgedeelte + comérciele centrum. Middagmaal in een typisch andalusische chiringuito ,aan het strand. Avondmaal in ons Hotel Puerto Marina ****

Dag 11 : maandag :
vertrek naar Brussel.
Laatste ontbijt in ons Hotel. Uitchecken. Transfer naar luchthaven Malaga en vertrek met rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Prijs per persoon :
maand april en mei 2019: 1.499 € per persoon
maand september 2019 : 1.699 € per persoon

In de prijs begrepen :
– de vluchten van Brussel naar Malaga ( heen en terug )
– in ons verblijfhotel Puerto Marina **** hebt u 2 dagen half pension, dranken bij het avondeten inbegrepen( water en wijn )
– gedurende de rondrit hebt u vol pension verblijf in 4 sterrenhotels
– de volledige rondrit en bezoeken volgens het programma
– de toegangsgelden in de sites en zoals beschreven in ons programma
– begeleiding door Eddy Boeckmans of Andre Vreven Vlaamssprekende gidsen

Niet inbegrepen in de prijs :
– Reisverzekering Touring voor annulatie en reis en ziekteverzekering
Supplement singlekamer : 285 €voor gans de rondreis

 

Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke Belgische markt
0034 674 274 647
grupos.molinar@bthetravelbrand.com

 

You cannot copy content of this page