Ibiza

8 daagse vliegreis naar Ibiza
Vertrek op:
Zondag 23 juni 2019
Zondag 21 september 2019
kennismaking met Ibiza en Formentera

verblijf in half pension (avondeten met drank)
dagexcursies steeds met middagmaal + drank
wij verblijven in Hotel : Es Pla*** superieur

PRACHTIG GELEGEN HOTEL Es Pla*

REISPROGRAMMA

DAG 1 : ZONDAG
Aankomst vanuit Brussel op de luchthaven van Ibiza Onze reisbegeleider Eddy wacht u op in de luchthaven van Ibiza.  Transfer naar ons Hotel. Check-in in ons Hotel en in de namiddag organiseren wij een wandeling die wij noemen : kennismaking met de omgeving. Wij liggen op een kwartiertje stappen van het oude stadscentrum San Antonio..

DAG 2 : MAANDAG
Na het ontbijt vertekken wij voor een volledige dagexcursie die wij noemen : Vuelta de la Isla ( tour van het eiland) Een dagrondrit om het mysterieuze Ibiza te ontdekken ,een oficiele plaatselijke gids neemt ons mee naar alle typische plaatsjes zoals inhammetjes, natuurgebied, marktjes ,en specifieke baaitjes waar je anders nooit komt, ook het hippiegebeuren zal je zeker merken bij deze rondrit. Middagmaal inbegrepen met drank (wijn en water)

DAG 3 : DINSDAG
Na het ontbijt een volledige dag vrij om te genieten van zwembad,de azuurblauwe middellandse zee , of een wandeling maken naar ieders keuze.
Ontbijt en avondmaal in ons Hotel

DAG 4 : WOENSDAG
Na het ontbijt vertrekken wij voor 1 volledige dag naar het buurtje van Ibiza , namelijk het eiland Formentera. Wij rijden naar de haven van Ibiza en nemen de boot naar Formentera( ongeveer een uurtje) Aangekomen in Formentera wacht een plaatselijk gids ons op en maakt een tour over het schitterende eilandje Formentera. Dit eilandje bestaat uit natuur en is een paradijs voor zonnekloppers. Het eiland Formentera op de Spaanse Balearen ligt vlak bij het eiland Ibiza. Hier kunt u genieten van hagelwitte zandstranden en van de azuurblauwe Balearische Zee. Bekijk de pijnbomen zover het oog reikt. Ga heerlijk snorkelen in het klaar heldere azuurblauwe zeewater aan het Migjorn strand en ontdek de onderwaterwereld. Of bezoek Far de la Mola dit is het hoogste punt van dit eiland, met een prachtig uitzicht over zee. Middagmaal inbegrepen. Formentera is een gemeente en tevens het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 kilometer lang, en heeft ruim tienduizend inwoners. Samen met Ibiza en een reeks onbewoonde eilanden vormt Formentera de groep Pitiusen, een soort sub-groep van de Balearen. Het hoogste punt is de steile rotskust van La Mola (192 meter) waar in 1978 een gedenksteen werd opgericht voor Jules Verne die het eiland beschreef in één van zijn boeken.
In de late namiddag terug naar Ibiza met de boot en dan transfer naar ons hotel  voor avondmaal + overnachting.


Eilandje FORMENTERA

DAG 5 : DONDERDAG
Na het ontbijt transfer met de autobus naar het oude centrum van Ibiza.Enig mooi en nooit gezien !!! volledig bezoek van het oude stadsgedeelte met zijn wallen en smalle straatjes. Het hippiegedeelte is enorm leuk om rond te kuieren met vele exclusieve winkeltjes. Voormiddag bezoek met plaatselijke gids en namiddag iedereen vrij. Het middagmaal gebruiken wij in een door Eddy gekozen restaurantje aan de oude haven met een heerlijke menu ( inbegrepen in de prijs ) Wij middagmalen in groep op een groot terras ( drank inbegrepen) In de late namiddag wandelt iedereen op eigen ritme naar ons Hotel wanneer u ook maar wil. Woordje uitleg oude stadsgedeelte Ibiza : Dalt Vila of de “Hoge Stad” is het oudste stadsgedeelte van de hoofdstad van Ibiza. De bovenstad kan je al zien vanaf de haven. Deze historische stad is voorzien van 16de eeuws stadsmuren die de tand des tijds goed doorstaan hebben. De Renaissancistische verdedigingsmuur werd gebouwd op de fundamenten van eerdere Moorse en Romeinse fundamenten. Je komt Dalt Vila binnen via een van de vijf stadspoorten. De hoofdingang is de Portal de ses Taules.
In de oude stad is het zalig rondwandelen in het doolhof van kleine straatjes. Let zeker op de 13de eeuwse kathedraal, het Castell Almudaina en de typische pittoreske huisjes. De Santa Maria de las Nieves kathedraal werd opgericht ter ere van de patroonheilige van La Isla Blanca, Onze Lieve Vrouw van de Sneeuw.
Wie wat cultuur wil opsnuiven kan terecht in het Museu d’Art Contemorani. Je kan hier werken van kunstenaars uit Ibiza bewonderen én kopen. Op de Plaça de la Catedral vind je het Museu Arqueologic waar je ondermeer eeuwenoude beeldjes, munten en keramiek kan bezichtigen.
Dalt Vila werd in 1999 opgenomen op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO. In de late namiddag transfer met de autobus naar ons Hotel in SanAntonio.

Oude stadsgedeelte : IBIZA

HIPPIEWIJK MET RESTAURANTJES

DAG 6 : VRIJDAG
Ontbijt in ons Hotel en daarna ( in de voormiddag ) een mooie wandeling naar het bekende toerischtische centrum van het San Antonio. In de haven nemen wij de boot voor een rondvaart in het zuiden van het eiland ( halve dag ) Bij terugkeer gaan wij middagmalen (met witte wijn ) in een geweldig visrestaurantje. U moet weten dat de eigen bereide vissoep van de ibicencos (inwoners Ibiza) de allerbeste is van de eilanden “De Balearen” Het interieur waar wij gaan eten is een spaanse patio , onvoorstelbaar mooi. Eddy was hier al menigmaal op het menú staat “ vissoep Ibicenco “ overgoten met heerlijke witte wijn. De rest van de namiddag is vrij voor iedereen

Mooie luchtbeelden van : San Antony

DAG 7 : ZATERDAG
Een laatste dag in ons Hotel Es Pla *** superior.
Een vrije dag om te genieten of een wandeling te maken of een scootertocht . vele activiteiten vindt je aan de receptie van het Hotel , zoals ook bv. een snorkeltocht of paardrijden of fiets huren. Wij kunnen ter plaatse steeds iets organiseren voor de ganse groep. Ontbijt + avondmaal in ons Hotel.

DAG 8 : ZONDAG
Ontbijt in ons Hotel. Op het aangeduide uur checken wij uit en worden wij met de autobus naar de luchthaven van Ibiza gebracht voor vertrek onze vlucht naar Brussel.
Einde van onze diensten en wij vertrekken met een goed gevoel over dat kleine gezellige eilandje in de middellandse zee.

Het broertje van Mallorca en Menorca !!!!!


Prijs van deze reis : 1.099€

Inbegrepen in onze prijs :
– vluchten Brussel-Ibiza – Brussel
– verblijf in ons Hotel Es Pla *** superieur op basis van half pension (zie beschrijving )
(drank bij avondmaal inbegrepen)
– alle excursies vermeld in ons programma hierboven vermeld.
– deskundige begeleiding door uw reisagent ter plaatse
– de 4 dagen van de volledige dagexcursies is een middagmaal voorzien in een plaatselijk restaurantje.
– deskundige begeleiding door Eddy.

Niet inbegrepen in onze prijs :
– reis en annulatieverzekering
– Supplement singlekamer Hotel : 23 € per persoon per nacht


Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke belgische markt
0034 674 274 647
grupos.molinar@bthetravelbrand.com

 

 

 

 

You cannot copy content of this page