Balearen

Nieuw programma voor 2019
10 daagse rondreis: BALEAREN
4 nachten in MALLORCA
5 nachten in MENORCA
vertrek op
zaterdag: 18 mei 2019
zaterdag: 12 oktober 2019


Panoramisch uitzicht Formentor

**** Mallorca     Hotel Apolo  
**** Menorca     Hotel Puerto Ciutadella

Verblijf in : half pension, Avondmalen met drank inbegrepen( wijn en water )

P R O G R A M M A
Dag 1 : zaterdag
Samenkomst in Zaventem in de voormiddag en vertrek naar Mallorca. Transfer van de luchthaven naar ons Hotel Apolo **** Daarna vrije namiddag met een welkomsdrink en volledige info over ons programma door onze Vlaamssprekende reisleider. Avondmaal in ons Hotel en overnachting.

Dag 2 : zondag
Ontbijt in ons Hotel , Na het ontbijt vertrek naar “ bedevaartsoord Lluc “ gelegen in het Tramuntanagebergte. Bezoek Basiliek en de “ Zwarte Madonna “ Bezoek van een uurtje en wandeling rond de basiliek inbegrepen. Verder langs een prachtige bergroute naar het pittoreske dorpje “ Pollença “ Bezoek van dit romeins dorpje met arabische achtergrond en beklimming van de “ Calvari “ 365 trappen naar het kapelletje van “ Son Calvari “ Hier bewonderen wij een enig panoramisch uitzicht over het noorden van Mallorca en uiteraard het stadje “ Pollença “ Rond de middag rijden wij naar Puerto de Pollença . Prachtige ongeschonden kust met lang zandstrand en vele restaurantjes. Mogelijkheid tot een hapje . Na de middag rijden wij naar de “ Mirador de Formentor” Gegarandeert het mooiste natuurprentje van het ganse eiland. !! Dit schouwspel is uniek!! Wij maken een wandeling van 45 minuutjes. Onvergeetlijke panoramische natuurbeelden die u nooit zal vergeten … Wij bieden gratis een boottochtje aan van Formentor naar Alcudia ( 30 minuutjes )Rond de klok van 17 uur transfer naar ons Hotel Apolo ****. Avondmaal en overnachting.


Haventje van Puerto Andratx

Dag 3 : maandag
Ontbijt in ons Hotel . Na het ontbijt bezoek van de hoofdstad Palma .
Onze plaatselijke vlaamssprekende gids maakt een drie uur durende wandeling met de klanten door de Stad Palma. Wij wandelen naar de plaza de la reina-kathedraal en omgeving,plaza cort en stadhuis ,plaza mayor en eigenlijke centrum van de stad . Wij bezoeken het mooiste kerkje ( parochie Sant Miquel) de verkeersvrije winkelstraat , Sant Miquel , de overdekte markt om te eindigen op de plaça d‘Espanya ( grote markt )Op de overdekte is het mogelijk “ spaanse tapas “ te bestellen Spaanse tapas zijn typische bereide specialiteiten van de regio in kleine porties Gewoon doen is de boodschap….goedkoop en lekker….. Na de middag is iedereen vrij om op eigen manier de stad te verkennen , Bijvoorbeeld . winkelen of rondkuieren in het oude stadsgedeelte Rond 17.30 uur transfer naar ons Hotel Apolo ****. Avondmaal en overnachting


Kathedraal van de stad Palma

Dag 4 : dinsdag
Ontbijt in ons Hotel. Na het ontbijt 1 volledige dagexcursie naar “ La Granja “ Wij rijden langs de zuidkust naar Puerto de Andratx , mooiste haventje van het eiland, Alle kunstenaars en schrijvers komen hier naar toe om inspiratie op te doen. Wij maken een wandeling van ee uurtje voor bezoek haventje en dorpje. Daarna verder door het Tramuntanagebergte via kleine dorpjes naar Esporlas. Hier ligt het domein van “ La Granja “ Bij aankomst is er een typische mallorcaanse verwelkoming. Wij bieden hier een volledig middagmaal aan met wijn en water!!!!! In de namiddag bezoek van een 60 tal ambachten uit de 19 de eeuw met vlaamse wegwijzer. Ook kan je verschillende plaatselijke wijnen proeven op de binnenplaats en is er een gratis degustatie van alle bekende gerechten en tapas van de Balearen. zoals: hierbas en palo, pan de higos, sobrasada, bunuelas, enz.. enz..

Dag 5 :  woensdag
Ontbijt in ons hotel . Daarna check out en vertrek met binnenlandse vlucht van Palma naar Mahon ( hoofdstad eiland Menorca ) vlucht wordt uitgevoerd met Iberia en duurt ongeveer 30 minuutjes.
Transfer naar ons Hotel Puerto Ciutadella **** met overnachting + avondmaal

Dag 6 : donderdag
Ontbijt in ons Hotel. Na het ontbijt vertrek voor 1 volledige dagexcursie naar Monte Toro met onze vlaamssprekende gids . Monte Toro is met 358 meter het hoogste punt van Menorca en vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Op een heldere dag kun je zelfs buureiland Mallorca zien liggen. Je kunt er ook een kerk uit de 17e eeuw bezoeken en er is een souvenirwinkeltje en een terras met mooi uitzicht. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Toro en torent 357 meter boven het eiland uit. Op de top van deze berg staat het klooster Verge de Gràcia . Hier aanschouwen wij het allermooiste panoramische uitzicht van het eiland. Daarna verder naar Cabo Cavalleria in het noorden met kleine wandeling. Cap de Cavalleria. Het uitzicht vanaf Cap de Cavalleria in het noorden van Menorca is om nooit te vergeten: een klif, die zo uit een film lijkt te zijn gestolen, een spierwitte vuurtoren en een uitzicht over een intens blauwe zee. Middagmaal in een typisch restaurantje. In de namiddag bezoek aan het meest typoreske dorpje Fornells vlak aan de middellandse zee gelegen. Mooie winkeltjes en prachtige natuur. Dit gaan wij allemaal verkennen in de namiddag. In de namiddag transfer naar ons Hotel en avondmaal.


Faro La Cavelleria

Dag 7 : vrijdag
Na het ontbijt een verkenning en begeleide wandeling door onze vlaamssprekende gids die wij noemen kennismaking met de stad Ciutadella . Wij wandelen naar de stad (ongeveer 7 km ) langs bewonderenswaardige kliffen en rotsen , wij aanschouwen de mooie huizen van de rijke madrilenen en catalanen. Aangekomen is de stad wordt u verliefd op zoveel moois dat deze stad te bieden heeft. Wij maken een wandeling door de smalle moorse straatjes en de vriendelijke mensen uit Menorca zullen u welkom heten. Mogelijkheid tot vrije tijd van een paar uurtjes. Mogelijkheid tot het eten van kleine dingen uit de menorcaanse keuken. Iedereen vult zijn namiddag zelf in . U kan te voet terug wandelen naar het Hotel of een lijnbus of taxi nemen naar ons Hotel.( zeer goedkope prijzen)

Dag 8 : zaterdag
Na het ontbijt vertrek voor 1 volledige dagexcursie naar de hoofdstad van het eiland : Mahon met onze vlaamssprekende gids . Over de oorsprong van de hoofdstad van Menorca bestaat geen overeenstemming, hoewel de stichting van de eerste nederzetting traditioneel toegeschreven wordt aan de Carthaagse generaal Magón, de broer van Hannibal. Mahón bevindt zich aan het einde van één van de grootste natuurlijke havens die tot vijf kilometer landinwaarts doorloopt en tussen de 240 en 800 meter breed is. Het is één van de belangrijkste strategische punten van de Middellandse Zee. De route door Mahón kan het beste wandelend afgelegd worden aangezien alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. De reiziger dient beslist een bezoek te brengen aan de kerk van Santa Maria die een bijzonder orgel heeft. Het is de grootste kerk van Mahón met een klokkentoren die de stad een karakteristiek silhouet verleent. Binnen de kerk staat het orgel uit de negentiende eeuw dat vaak geroemd is om zijn mooie krachtige geluid. Het buitengewone gebouw van het Gemeentehuis staat naast de kerk. Het is ook bekend als Sa Sala en in de gevel is nog steeds de klok behouden gebleven die de Engelse gouverneur Kane naar Menorca meebracht. Tijdens kantooruren mogen de ruimtes in het gebouw die openstaan voor het publiek bezocht worden, waaronder de vergaderzaal waar zich de portretten van de beroemde burgers van Mahón bevinden. De voetgangerszone van de Carrer Nou, die men bereikt vanaf het Gemeentehuis, is één van de drukste delen van de stad. In deze straat zijn vooral winkels te vinden waar traditionele producten uit Menorca verkocht worden, zoals kaas, gin, bijouterie en schoeisel. Rondom de pleinen van Colón, Bastió, Sant Francesc, Reial. Miranda en Conquesta speelt zich een belangrijk deel van het leven van Mahón af, met zijn burgerlijke paleizen en historische gebouwen. Aan de haven staan enkele van de beste restaurants van het eiland evenals talrijke uitgaansgelegenheden en terrasjes waar op elk uur van de dag iets gedronken kan worden.Volledige dag om deze hoofdstad te leren kennen. Het meest interessante gedeelte is de haven van Mahon . Deze haven is trouwens de grootste haven van Europa. Is een natuurgebied met kleine vissersbootjes en restaurantjes. Wij bieden u een middagmaal aan in een vissersrestaurantje aan de haven van Mahon ( wijn en water inbegrepen) Na het middagmaal rijden wij naar Benibeca ( het mooiste witte dorpje ) enig en pittoresk !!!! Volledig bezoek en vrije tijd en begeleide wandeling in dit dorp In de late namiddag transfer naar ons Hotel.  Avondmaal in ons Hotel.

  
enkele fotos van de haven van Mahon

Dag 9 : zondag
Ontbijt in ons Hotel. Een volledige vrije dag voor iedereen ! genieten van het zonneke aan het zwembad of ieder voor zich genieten van al dat moois dat Menorca te bieden heeft.
Onze vlaamssprekende gids organiseert een fietstocht van 49 km langs de westkust en de zuidkust ( volledig vlak met enkele kleine hellingskes)wij rijden ook een tiental kilometer over de caminos de caballs ( paardenwegen) zonder ook maar 1 auto tegen te komen. Huur fiets + fietsbegeleider : 20 € per persoon. (alleen voor deze dag zijn er geen elektrische fietsen beschikbaar ) Wel inbgrepen een fietstas en een helm.

Dag 10 : maandag
Ontbijt in ons Hotel. Op het aangeduide uur transfer naar de luchthaven van Mahon voor vertrek naar Palma de Mallorca. Aansluitend vlucht Palma de Mallorca- Brussel.

Prijs : 1.295 € per persoon

Inbegrepen in onze prijs :
–  vluchten Brussel-Palma de Mallorca-Brussel.
–  vluchten Palma de Mallorca-Menorca-Palma de Mallorca
–  Hotel Apolo **** Mallorca half pension ( 4 nachten )
–  Hotel Puerto Ciutadella Menorca half pension ( 5 nachten )
–  Indien de Hotels niet beschikbaar zijn worden gelijkwaardige Hotels aangeboden.
–  Dranken bij alle avondmalen inbegrepen (wijn en water)
–  alle excursies ( zoals vermeld in ons programma)
–  2 middagmalen gedurende de excursies
–  ervaren begeleiding door vlaamse gids ( gans de reis )

Niet inbegrepen in onze prijs :
–  toeslag 1 persoonskamer voor de volledige reis : 180 €
–  reis en annulatieverzekering Touring

Opmerking :
Dit extra programma is gebaseerd op een minimum van 15 personen en een maximum van 25 personen


Hotel Apolo ****   Mallorca


Hotel Puerto de Ciutadella****   Menorca


Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke belgische markt
0034 674 274 647
grupos.molinar@bthetravelbrand.com

 

 

 

 

You cannot copy content of this page