11 daagse Andalucia Reisinfo

Na wekenlang thuisblijven is het eindelijk weer tijd om de deur te openen voor nieuwe, spannende avonturen en om uw vleugels uit te slaan richting nieuwe horizonten!
We zijn nog nooit zo klaar geweest voor take-off. En u?

Wij willen weg uit ons kot, daarom is onderstaande rondreis een aanbeveling.
Welke vakantie u ook kiest, uw zorgeloze vakantie is onze prioriteit.

de volledige reisinformatie over onze tweede groepsreis (na de coronacrisis) 11 daagse groepsreis ” Andalucia” Zuid- Spanje met bezoek aan Ronda, Sevilla, Cordoba,  Granada en Malaga.

Vertrek op vrijdag 02 oktober 2020  

 

Zie het volledige reisprogramma 

Deze groepsreis is aan iedereen aan te bevelen.
Deze rondreis is door onze klanten uitgeroepen als de meest complete en meest waardevolle groepsreis ooit, en daar zijn wij als reisorganisatie bijzonder fier op.

Eddy gaat deze rondreis professioneel begeleiden tot in het kleinste detail.

 

Waarom deze rondreis?

De bedoeling is om u in de aparte wereld te brengen van de Vandalistische cultuur en gastronomie, helemaal eigen aan de bewoners van deze provincie.

–  gegarandeerde veiligheid gedurende gans de rondreis (Andalucia is

helemaal vrij van corona)

–  een rondreis met alles erop en erbij en kennismaking met het echte

Spanje.

–  de rondreis wordt aangeboden in vol pension (zie reisprogramma)

–  onze verblijfshotels gedurende de rondreis zijn:

hotel Sherry Park in Jerez de la Frontera  (viersterrenhotel)

hotel Cordoba Center (viersterrenhotel) in Cordoba

–  wij verblijven na de rondreis in hotel Puerto Marina in Benalmadena

   (viersterrenhotel) in half pension (drank bij avondmaal inbegrepen)

–  In de steden Ronda,,Sevilla, Cordoba en Granada is een plaatselijke    Nederlandstalige gids ter beschikking.

– Eddy brengt u naar “Casares”, één van de mooiste pittoreske

witte dorpjes van Andalucia.

Terugkeer via Puerto Banus (met bezoek aan deze zeer gekende

luxueuze plaats)

–  Eddy laat U genieten van de stad Malaga en het bedevaartsoord

 Cartama ” elk jaar weer bezoeken duizenden Andaluciers

” el Virgen de los Remedios ” op driekoningendag 6 januari

–  Ook voorzien 2 mooie wandelingen: eentje langs het strand van

Caruhela naar Torremolinos,  de andere naar het Park van Las

   Palomas

 

zie hierna de beschrijving en informatie over de bezoeken aan de verschillende steden:

De stad Ronda

Ronda, een oude kleine stad in Andalusië.

Een bezoek aan deze stad is de moeite waard.

Ronda is namelijk gebouwd rondom een 100 meter diep ravijn, omringd door natuur met een stadskern vol historische gebouwen en straatjes. Deze zeldzame combinatie die zorgt voor adembenemende uitzichten en fotogenieke plekjes.

Met 37 000 inwoners is het niet de grootste stad van Zuid-Spanje maar door haar natuurlijke schoonheid trekt Ronda ieder jaar miljoenen bezoekers.

Bekende mensen van Ernest Hemingway tot Michelle Obama behoren tot deze groep!

Om niet gevangen te raken tussen de toeristen en toch heerlijk te genieten van je dag, heb ik een aantal ideeën en praktische tips voor u.

 

Verdwaal in de oude stad van Ronda

Ronda is een kleine stad, dus echt de weg kwijt raken gebeurt niet zo snel. Maar het is zeker een aanrader om door de steegjes van de oude stad te dwalen. U zal merken dat behalve de Spaanse, er ook Romeinse en Moorse invloeden overal te zien zijn. De stad is gebouwd over de Tajo Grande, een 100 meter diepe kloof die de stad in tweeën deelt. Er zijn drie bruggen die de stad verbinden. De bekendste maar ook opvallendste brug is de Puento Nuevo.

 

Geniet van de Andalusische keuken

Na een paar uur rondlopen is de tijd om eens lekker te genieten van de Spaanse keuken. Soms kan dit tegenvallen in populaire toeristische plekken. Vanuit eigen ervaring weet ik dat het lekkerste eten niet altijd geserveerd wordt waar veel toeristen zitten. Vraag dus aan de lokalen waar je lekker een hapje kunt eten. Bij ons werd Casa Maria aanbevolen en dit was een schot in de roos. Ze hebben geen menu kaart, ze serveren je 3 tot 4 gangen en iedere keer is het een verrassing (uiteraard kan u wel aangeven waar u wel of niet van houdt). Het personeel spreekt mondjesmaat Engels, maar dat maakt niet uit. Uw smaakpapillen zijn zo onder de indruk dat u geen woorden meer nodig heeft! (3 tot 4 gangen incl. 1 drankje kost €25 – €30 per persoon).

 

Als uw budget wat ruimer is, dan is de Parador ook een goede optie. Dit was vroeger het stadhuis, maar is nu een gastronomisch restaurant en 4 sterren hotel met geweldige uitzichten.

Is uw budget wat kleiner en heeft u geen trek in een grote maaltijd: dan is Don Miguel een aanrader. Genieten van een drankje op het terras met uitzicht in de zon.

 

Wandel buiten de stadsmuren

Behalve een siësta, kan u na een grote maaltijd ook een leuke wandeling maken buiten de stadsmuren van Ronda, de Camino de los Molinos (weg van de molens). U wandelt op plattelandsweggetjes langs paardenstallen, windmolens en uiteindelijk komt u aan de voet van het ravijn aan de Puento Nuevo. Hier kan u hele mooi foto’s maken en genieten van de rust. Veel toeristen vindt u hier namelijk niet.

En als u nog tijd over hebt, ga dan eens langs de Arabische baden.

Voor €3 per persoon kan u ze bezichtigen. Maar als u even genoeg hebt van cultuur en geschiedenis, loop dan een paar honderd meter verder op. Daar zijn Arabische baden die wel in gebruik zijn.

Voor € 23 per persoon lekker 2 uur genieten van stoombaden en een massage van 15 minuten.

Eigenlijk wel de moeite waard toch, een dagje Ronda.

 

De stad Sevilla 

De hoofdstad van de autonome regio Andalusië is de ruim 700.000 inwoners tellende stad Sevilla.

Naast de hoofdstad van Andalusië, is ze ook de belangrijkste stad van Zuid-Spanje, niet alleen op economisch gebied, maar ook op het vlak van cultuur, politiek en kunst. Het is niet voor niets dat Sevilla tot de meest geliefde stedentrips van Spanje behoort.

 

Geschiedenis
Sevilla een stad met een lange geschiedenis.

Verschillende heersers hebben hier hun sporen achtergelaten.

De oudste archeologische vondsten in de regio dateren uit 1000 voor Christus, ze worden toegeschreven aan de oude Griekse handelsstad Tartessos.

Rond 600 voor Christus waren de Feniciërs en de Carthagers waren hier aanwezig.

De stad werd veroverd rond het begin van onze jaartelling door de Romeinen, die er de stad ‘Hispalis’ stichtten, de voorloper van Sevilla. Sporen van de Romeinen zijn  dan ook zowel in Sevilla als net daarbuiten in Italica ruim aanwezig. De Romeinse overheersing heeft standgehouden tot in de vijfde eeuw.

Een grote groep volkeren heeft daarna voor een aantal eeuwen hier de scepter gezwaaid. De Visigoten, de Vandalen, maar ook Vikingen hebben hier voet aan wal gezet.

De eerstvolgende heersers die het vervolgens weer voor langere tijd voor het zeggen hadden in Sevilla waren de Moren, daarvan zijn nog veel sporen terug te vinden.

Het einde van de Moorse overheersing was de Reconquista, de Spaanse herovering. Vanaf dat moment waren het de katholieke vorsten die het voor het zeggen hadden in Sevilla. Vele Moorse gebouwen, vaak moskeeën werden verbouwd tot kerken. Zo is de kathedraal van Sevilla gebouwd op de fundamenten van een oude moskee.

De Reconquista had grote gevolgen voor minderheden in de stad. De Joden kregen het zwaar te verduren. Eén van de oudste pogroms in Europa vond hier plaats. Nadat alle Joodse inwoners waren bekeerd of verdreven, werd de joodse wijk omgebouwd tot de wijk Santa Cruz, tegenwoordig één van de populairste wijken van de oude binnenstad.

In de recente geschiedenis is er de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling die tegelijk werd georganiseerd samen met de wereldtentoonstelling in Barcelona. Dit alles maakt van Sevilla een belangrijke en interessante stad, voor de regio Andalusië en ver daarbuiten.

Het Alcázar van Sevilla
Het paleis Alcázar, het Alcázar Real de Sevilla, is één van de mooiste bezienswaardigheden van Andalusië en Europa.

Het paleizencomplex is het oudste van Europa, het heeft delen die gebouwd zijn in de tiende eeuw. De oudste delen gebouwd tot na de elfde eeuw in opdracht van de moslims.

Daarna hebben verschillende Spaanse vorsten delen bij laten bouwen. Hiermee is het een mooie fusie van zowel sporen uit de tijd van de Moren als van machthebbers uit de periode na de Reqonquista.

Enkele van de mooiste bezienswaardigheden van het Alcázar hebben we hierna op een rij gezet. Het is slechts een kleine greep van al het moois dat binnen dit complex te bezichtigen is, maar het geeft je toch een goed beeld waarom u tijdens een bezoek aan Sevilla het paleis niet links mag laten liggen

.
Palacio Mudéjar
De bouw van dit paleis duurde van 1334 tot 1366. Het wordt beschouwd als het belangrijkste deel van het complex. Dit komt omdat het de toegang verschaft tot vele andere trekpleisters van het Alcázar. Zeker de gevel is erg mooi met zijn Gotische en Almohade elementen.

 

Palacio Gótico
Dit paleis staat bekend om zijn prachtige groteske wandtapijten waarop veel details staan, zodat u er niet op uitgekeken raakt. Ook zijn hier een aantal mooie kunstwerken te bewonderen.

Puerta del León
Dit is de toegangspoort tot het complex Alcázar en betekent de leeuwenpoort. Deze poort dateert uit de twaalfde eeuw en maakt deel uit van de vestingmuren.
Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in het Alcázar: de Patio de las Doncellas, Patio de la Montería, Sala de Justicia en Patio del Yeso.

 

De kathedraal van Sevilla
Samen met het Alcázar is de prachtige gotische kathedraal van Sevilla één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

De geschiedenis van de grootste gotische kathedraal ter wereld begint na de reconquista in 1248, wanneer de heroveraars de Aljama-moskee gaan gebruiken voor de roomskatholieke godsdienst. Deze moskee werd uiteindelijk afgebroken om plaats maken voor de kathedraal. Enkel de Giraldatoren en de Patio de los Naranjos werden gespaard.

In 1506 werd de kathedraal ingewijd. In de loop der eeuwen is er natuurlijk nog wel wat gewijzigd en bijgebouwd.

Sinds 1987 staat de Kathedraal van Sevilla op de werelderfgoedlijst van Unesco.
In de kathedraal zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals Puerta de San Cristobal, de enorme Gotische toegangspoort aan de zuidzijde. Hier staat het graf van Columbus, een prachtig praalgraf waar in 1898 de stoffelijke resten van de beroemde ontdekkingsreiziger zijn bijgezet. Let ook op de vier beeltenissen die de grafzerk lijken te dragen, beelden de vier Spaanse koninkrijken uit.

Ook bevindt zich in de kathedraal het retabel Retablo Mayor. Dit unieke altaarstuk is door de Vlaamse houtkunstenaar Peter Dancart gemaakt. Hij werkte er 44 jaar aan. Op 36 reliëftabletten worden gebeurtenissen uit het oude testament uitgebeeld.

 

De Giraldatoren deed dienst als minaret van de oude moskee en maakt nu deel uit van de kathedraal. Hij is 104 meter hoog en u kunt hem beklimmen. Kenmerkend is dat er geen trap naar boven gaat, maar een lange hellende weg naar boven. De muezzin reed op zijn ezel naar boven om op te roepen tot het gebed. Vanaf de toren heeft u een mooi uitzicht over de oude joodse wijk Santa Cruz en andere delen van de historische binnenstad van Sevilla.

De bezienswaardigheden van de kathedraal houden hier nog lang niet op. U kan gemakkelijk er en halve dag in ronddolen en u vergapen aan tal van verfijnde kunstobjecten.

 

Andere bezienswaardigheden van Sevilla
Naast de kathedraal en het  Alcázar zijn er nog tal van andere mooie trekpleisters in Sevilla.
Zo is het ook de moeite waard om het Plaza de España en het aangrenzende Parque de María Luisa te bezoeken. Het plein is een restant van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Het plein is in de vorm van een halve maan en heeft een aantal mooie bezienswaardigheden, zoals de 52 tegelmozaïeken onderaan de gebouwen aan de rand van het plein. Zij vertegenwoordigen elk een Spaanse provincie met daarbij belangrijke feiten.

Tevens kan u er op de gracht een boottochtje maken en onder de vier bruggen doorvaren die elk een Spaans Koninkrijk symboliseren.

Dit karakteristieke plein is ook gebruikt in verschillende bekende films en ook in een muziekclip.

Het nabijgelegen Parque de María Luisa werd in 1893 geschonken aan de gemeente Sevilla en is erg romantisch. Daarom is de kans ook groot dat je kersverse bruidskoppels aan zult treffen om hier foto’s maken.
Tot slot willen we de Metropol Parasol ook niet overslaan. Het is een indrukwekkende houten constructie die dateert uit 2011 en staat op een plein waar tot 1974 nog een overdekte markt was. Daarna werd het een parkeerplaats en bij de graafwerkzaamheden om de ondergrondse parkeerplaats ondergrondse te maken stuitte men op archeologische vondsten die nu nog altijd onder het plein te bezichtigen zijn in het Antiquarium. Het betreft hier vondsten uit de Romeinse periode. Naast de benedenverdieping en de begane grond is het ook mogelijk om het dak van Metropol Parasol te bezoeken alwaar twee terrassen zijn met een mooi uitzicht.

Eten en drinken
Ook in Sevilla kan men uitstekend eten en drinken. Er zijn meerdere restaurants, bodega’s en eethuizen waar u kennis kan maken met typisch lokale hapjes en drankjes. Natuurlijk zijn er de wereldberoemde tapas die in Sevilla weer typisch voor de regio zijn. Een voorbeeld daarvan is de Cola de Toro, een langzaam gegaarde ossenstaart en supermals.

Bij het ontbijt wordt er vaak tostada gegeten dat zowel zoet als hartig wordt belegd.

In Sevilla zoals in de rest van Spanje wordt dikwijls dezelfde drank gedronken. De likeur Licor 43 maar ook de vele Spaanse wijnen, sherry en bier worden vaak gedronken.

Zeker voor een lunch kan het een goede indicator zijn om te kijken of er ergens veel inwoners zitten. Zij weten de goede plekken wel te vinden zodat u hier zelf niet naar hoeft te zoeken. Overigens geldt dit ook voor de plaatsen waar u wilt genieten van een goed glas sherry.

De stad Cordoba

Córdoba is een stad met ongeveer 330 000 inwoners.

Bij een rondreis door Andalusië is het een aanrader om Córdoba te bezoeken. Deze stad heeft enorm veel te bieden. Wie namelijk aan bestemmingen in Spanje denkt, zal in de eerste plaats aan de bekende zonvakanties denken en daarna aan een toeristische trekpleister als Barcelona. Dat er echter in de stad en provincie Córdoba zeer veel te zien en te doen is, is minder bekend. Toch is deze stad in veel opzichten zeer belangrijk geweest voor de ontwikkeling van het gebied, ook voor de landen Spanje en Portugal en zelfs ook voor Europa.

Dit maakt een bezoek waard.

Mezquita, de kathedraal van Córdoba

De kathedraal van Córdoba is misschien wel de mooiste bezienswaardigheid van de stad. Deze kerk is erg oud, 987 na Christus werd de bouw voltooid. Dat deze kathedraal al zoveel jaren bestaat is erg bijzonder. Ze staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Mezquita betekent moskee, vroeger was deze kathedraal namelijk een moskee. Vanaf de bouw tot het jaar 1236 was het een moskee, sindsdien is het gebouw in gebruik als kerk. Als u in Córdoba bent moet u deze kathedraal echt bewonderen, een bijzondere plek en een bijzonder bouwwerk met een lange geschiedenis.

 

Het historische centrum van Córdoba is van belangrijk voor geschiedenisliefhebbers, maar ook voor liefhebbers van architectuur.

Het is vrijwel intact  gebleven. Het gehele centrum van de stad staat al meer dan dertig jaar op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Architectuur

Wie een liefhebber is van mooie en bijzondere architectuur komt in Cordoba ruimschoots aan zijn trekken. Omdat er zoveel verschillende heersers geweest zijn, zijn er ook zeer veel verschillende bouwstijlen.

Er zijn er bijvoorbeeld zeer oude moskeeën, maar ook nog Romeinse en Byzantijnse bouwwerken te vinden. De kerken, moskeeën en synagogen zijn een belangrijke trekpleister voor de stad Córdoba zelf.

Hier is veel te leren over de geschiedenis van Europa.

Andere bezienswaardigheden in Córdoba

Naast de architectuur in het gebied is het natuurlijk ook interessant om andere bezienswaardigheden aan te stippen. Córdoba heeft namelijk nog veel meer te bieden dan gebedshuizen alleen. Zo is de Romeinse brug over de Guadalquivir voor velen een hoogstandje. Ook zijn er veel oude kastelen die geheel of gedeeltelijk bewaard zijn gebleven. Deze komen uit de tijden dat het gebied groot en autonoom was en er veel strijd werd geleverd voor de rijkdommen van Córdoba . De sporen hiervan zijn vaak nog terug te vinden op bijvoorbeeld de muren van gebouwen.

Moderne stad

Al deze wetenswaardigheden uit het verleden laten u misschien denken dat u ook echt in een oude stad terechtkomt wanneer u Córdoba bezoekt. Dit is echter verre van het geval. Het is zelfs zo dat Córdoba naadloos is overgegaan in een moderne stad. Zo is bijvoorbeeld alles in het gebied zeer gemakkelijk bereikbaar dankzij het zeer moderne openbaar vervoer. Daardoor is het gemakkelijk om van één van de vele hotels of campings in en om de stad, op elke plek waar iets te beleven valt komen.

De eenzame toren

Een andere interessante plek is de ” Torre de la Calahorra “ de eenzame toren. Deze toren is ongeveer 600 jaar oud en werd destijds gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen. In de 18e eeuw werd de toren als gevangenis gebruikt. In de 19e eeuw werd de toren een meisjesschool. Inmiddels is het een museum en kan u over de leefwijze van de mensen in de 10e eeuw leren.

Als u de toren bezoekt, ga dan ook naar het dak, daar heeft u een prachtig uitzicht.

De Romeinse zuilen

Bij Templo Romano vindt u een elftal Romeinse zuilen terug. Deze zuilen liggen pal naast het gemeentehuis van de stad. Hoewel er niet heel veel meer over is van de tempel die op de plek heeft gestaan kan u wel een indruk krijgen van het uiterlijk van de tempel.

Festivals

Córdoba staat ook bekend voor zijn vele festivals.

Hierbij moet je niet direct aan de muziekfestivals zoals in West-Europa denken. Het gaat dan eerder om culturele feesten zoals gewijd aan de flamenco. Deze beroemde Spaanse dans stamt uit Andalusië.

 

Daarnaast is er ook op culinair gebied met enige regelmaat voldoende te beleven in de stad. Het is dus een goed idee om de vakantie in de stad hiermee te laten samenvallen. Zo kan je er een grote belevenis van maken die je niet snel zal vergeten.

 

Córdoba in het kort

Córdoba is één van de oudste bewoonde gebieden van Europa en speelt een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis. Dit maakt het een leuke plaats om te kiezen voor een vakantie. U kan er namelijk van alles beleven, zowel op het gebied van zaken die duizend jaar geleden spelen als op het gebied van de wensen van vandaag. Córdoba, de stad, is namelijk ook gewoon heel modern en heeft alles te bieden wat een toerist zich in deze tijd kan wensen. Om die reden is het een goede optie om het gebied te overwegen, zowel voor een korte tussenstop als voor een veel langer verblijf.

De stad Granada

Het grondgebied van Granada was al bewoond in de 8ste eeuw voor Christus. Iberische volkeren leefden in nederzettingen die toen de naam Ilturir kregen. In de tweede eeuw voor Christus namen de Romeinen het gebied in.

De streek behoorde tot 711 toe aan de Visigoten, maar na een aanval kregen de Moren het in 713 in handen. Zij gaven het gebied de naam Elvira. De wijken Alhambra en Albaicin waren het dichtst bevolkt. Granada maakte deel uit van het Kalifaat van Cordoba, onder de namen Madina Ilbira en Medina Elvira. Later concentreerde de stad zich rond Medina Granata, waarvan de huidige naam Granada afstamt.

De geschiedenis van Granada laat zich dan tekenen door een reeks van oorlogen om de macht over de streek. Berbers, Almoraviden en Almohaden vochten opeenvolgend om de macht en uiteindelijk slaagde sultan Alhamar er in 1232 in van Granada een koninkrijk te maken.

Een van de belangrijkste historische gebeurtenissen van Granada was de val van het Moorse Rijk in 1492, het einde van meer dan 800 jaar Arabische heerschappij. Tal van moslims en joden werden tot bekering gedwongen of verbannen. De macht kwam in handen van het katholieke koningspaar Ferdinand II en Isabella I. Moskeeën werden vervangen door kerken en de Spaanse taal deed haar intrede.

Granada was in die tijd een van de rijkste steden van Europa en telde meer dan 50 000 inwoners. Spanje zelf groeide door de hereniging uit tot een van de machtigste landen van de wereld, mede door de ontdekking van Amerika door Christoffel Colombus en de daaropvolgende kolonisatie van de Nieuwe Wereld.
Veel van Granada’s kathedralen, kerken, kloosters en abdijen dateren uit de 17de eeuw, omdat toen heel wat rijke Amerikaanse immigranten een deel van hun rijkdom aan het Spaanse koningshuis moesten afstaan. Bezittingen van de nog aanwezige moslims werden in beslag genomen.

Sindsdien heeft enkel nog de Spaanse burgeroorlog in 1936 voor opschudding in de stad gezorgd. Heel wat onschuldige republikeinen werden vermoord door de aanhangers van dictator Franco, onder anderen de bekende schrijver Federico García Lorca.

Vandaag is Granada een rustige, welvarende stad, bekend van de universiteit en vele privé talenscholen die heel wat buitenlandse studenten aantrekken. Ook op toeristisch vlak is de stad een aantrekkingspool met een sterke internationale uitstraling.

De stad Malaga 

Waar ligt Málaga?

Málaga ligt aan de Zuid Spaanse kust. Dit kustgebied staat beter bekend als de Costa del Sol. Het maakt onderdeel uit van de autonome regio Andalusië. Een populair deel van Spanje onder vakantiegangers met veel natuur en bezienswaardigheden. Velen maken een rondreis door Andalusië, vaak met Málaga als begin en/of eindpunt.

Weer en klimaat Malaga

De regio Málaga en de Costa del Sol staan bekend als bestemming voor een zonzekere vakantie. Gemiddeld ruim 300 dagen zon per jaar.

Wanneer je kijkt naar de beste reistijd voor Málaga zien we dat het voor- en najaar erg populair zijn. Het klimaat is in deze periodes erg aangenaam. In de maanden juli en augustus loopt de temperatuur flink op.

De wintermaanden kunnen nog altijd aantrekkelijk zijn. Temperaturen bereiken op zonnige winterdagen nog weleens de 20 graden. De avonden en nachten koelen in deze tijd van het jaar wel behoorlijk af.

Bezienswaardigheden

De geschiedenis van Málaga gaat ruim 3000 jaar terug. Verschillende invloeden zijn nog steeds te zien. Vooral in het historisch centrum ziet u de mooiste bezienswaardigheden van Malaga.

Zo ziet u werk van de Romeinen terug bij Teatro Romano (Romeins theater). Zowel het Alcazaba (Moors fort) en het Gibralfaro kasteel zijn door de Moren gebouwd.

De Katholieke Koningen drukten ook hun stempel op de stad. Naast de kathedraal van Málaga vind je een aantal oude katholieke kerken in Málaga Centro.

Málaga heeft zichzelf op een bijzondere manier opnieuw uitgevonden. Vroeger bleven de meeste vakanties beperkt tot een directe transfer van het vliegveld van Málaga naar een van de resorts aan de Costa del Sol,  maar daar is verandering in gekomen.

Tegenwoordig kan u geen straat inslaan zonder een museum of galerie tegen te komen. De grootste musea zijn: Museo Picasso Málaga, waar meer dan 200 werken van de beroemdste kunstenaar van Spanje worden getoond en het Centre Pompidou Málaga, een museum van moderne kunst waar een enorme bontgekleurde kubus op het dak staat.

Het Pompidou en andere moderne attracties vindt u op Muelle Uno, een winkelcentrum in de open lucht met verschillende restaurants bij de haven van Málaga. Doe zoals de Malagueños en trakteer uzelf op een bord vol ‘boquerones’ (gefrituurde ansjovis), of ga naar een tapasbar in een steegje in het centrum om u tegoed te doen aan manchego, chorizo en Iberische ham. Maak hierna een wandeling door de tuinen van Alcazaba – een vervallen Moors fort dat dateert uit de 11e eeuw.

De ligging van Málaga tussen de bergen en de zee zorgt voor een aantrekkelijk microklimaat, waardoor het tot ver na de zomermaanden druk blijft op het strand. Het strand Playa de la Malagueta is het populairst, met topfaciliteiten en volop restaurants aan het water.

 

Hier nog even informatie over het hotel Puerto Marina Benalmadena ****

hier slaapt u rustig, comfort en service 100 %, een aanrader !             

gewoon prachtig hotel met lekkere maaltijden

 

Hotel Puerto Marina   ****      Benalmadena   Costa


Een luxe Hotel in Andaloesische stijl ….aan te bevelen ……..

   
Mooie ruime tuin met ligstoelen en aparte parasols

                              
Heerlijk buffet met alles erop en eraan                             stylvolle slaapkamers


Hotel gelegen aan het haventje van Benalmadena Costa


Prachtig gelegen aan de middellandse zee….  met Caruhelastrand

 

 

 

 

 

 

You cannot copy content of this page