Menorca wandelen 2021

Nieuw !  .…..  Nieuw ! …… Nieuw ! …….

De meest aanbevolen wandelvakantie in Europa …
M E N O R C A  2021

1 week wandelen op het meest fascinerende eiland van de Balearen

Verblijf in :  Hotel Puerto Ciutadella****  verblijf in half pension

 Vertrekdatum :  ZATERDAG  :  09 oktober 2020

  
Hotel Puerto Ciutadella   **** Menorca
alle kamers met jacuzzi

Volledig programma ( met wandelroutes )

Dag 1 : zaterdag : vertrek uit Brussel naar Menorca
aankomst in Mahon ( hoofstad Menorca)
Transfer naar ons viersterrenhotel  Puerto Ciutadella ****
Bij aankomst in het Hotel kunnen wij  ons omkleden in de speciaal voorziene ruimte waar wij ook onze valiezen in bewaring geven. Wij maken een prachtige wandeling  langs de ruwe en ongeschonden kust naar Ciutadella ( ongeveer 4 km) Wij gaan op verkenning en noemen deze wandeling kennismaking met de streek en omgeving Hotel.  Check in Hotel vanaf 14 uur.
Namiddag vrij en avondmaal in het Hotel+overnachting
Rond de klok van 18 uur , welkomsdrink in het Hotel.
Onze wandelgids legt u haarfijn het wandelprogramma van de week uit met alle details.
Opmerking : elke dag is een transfer voorzien met minibusje naar plaats van vertrek en namiddag transfer van plaats van aankomst terug naar ons Hotel.
Vertrekuur s’morgens is :  09.00 uur
Vertrekuur namiddag is :  17.00 uur


Het echt mooie Hotel Port de Ciutadella ****  (rustig gelegen)

WANDELPROGRAMMA

Dag 2 : zondag :  Son Xoriguer – Cala Galdana
Activiteit: wandelen.
Excursie: Son Xoriguer – Cala Galdana
Beschrijving: Deze wandeling  in het zuiden van het eiland, leert u een aantal van de mooiste baaien in Menorca kennen, beroemd om zijn ongerepte witte zandstranden en turquoise kristalhelder water.


Plaatsje :  Cala Galdana

Het wandelpad begint op het strand van het vakantieoord Son Xoriguer en aanvankelijk volgen wij grotendeels de kust tot aan de twee brede stranden van Son Saura.
Daarna wandelen wij verder naar de kleine Cala( inham ) van Talaier. Vanaf daar loopt de route door het schaarse dennenbos in het achterland en door een kleine kloof om alzo het pittoreske Cala Macarelleta te bereiken. We komen aan bij Cala Macarella over de rotsen met een fantastisch panoramisch uitzicht over de kliffen.

Wandelweg: van Son Xoriguer tot Cala Galdana.
Wandelafstand : 14,5 Km
Duur van de wandeling : 4,15 uur
Totale wandelexcursie ( transfer inbegrepen) : 6,15 uur.
Moeilijkheidsgraad :  niet licht en niet zwaar , zeg maar tussenin

Dag 3  : maandag : CALA PILAR – CALA MORELL
Activiteit: Wandelen
Excursie : Cala Pilar – Cala Morell
Beschrijving: In deze fase van de Camí de Cavalls ervaren we de volledige  verscheidenheid aan landschappen die het eiland ten noorden te bieden heeft : abrupte kliffen en zachte valleien, dennenbossen en weelderige velden, baaien met de mooiste stranden van de Noord-Westkust  en als de grote finale :  Cala Pilar.


Wat denkt u bij al dit natuurschoon ????

Van Cala Morell volgen we de Camí de Cavalls ten oosten  naar Codolar de Biniatram. Over de baai Ses Fontanelles bereiken we de stranden van Algaiarens. Van daar, de Camí doordringt de uitgestrekte Valley (La Vall) en bereiken wij opnieuw de zee bij Pla del Mar, met zijn grote, rode steentjes. Na wat laatste heuvels genieten we van het panoramische uitzicht over het strand van Cala Pilar. Een ontspannen wandeling door een schaars eikenbos leidt ons naar de parkeerplaats waar onze tocht eindigt.

Wandelweg: van Son Xoriguer tot Cala Galdana.
Wandelafstand : 14,5 Km
Duur van de wandeling : 4,45 uur
Totale wandelexcursie ( transfer inbegrepen) : 6,00 uur.
Moeilijkheidsgraad :  niet licht en niet zwaar , zeg maar tussenin

Dag 4  : dinsdag : volledige vrije dag voor iedereen.
Een dagje ontspannen aan het zwembad of een dagje niksen.


gewoon een weekje genieten en ontspannen …..


Hier kom je ooit nog eens terug….gewoon schitterend  !!!!

Dag 5  : woensdag   : SON BOU – CANUTELLS  Activiteit: Wandelen
Trip: Son Bou – Canutells
Beschrijving: Een afwisselende wandeling langs de zuidkust van Menorca. Wild en mooie kloven,wij bewonderen de  muurranden van de landbouwgrond, witte zanderige baaien en prehistorische  grotten in de rotsachtige kust.

Vanuit Son Bou, het langste strand van Menorca, passeren we de abrupte wilde kloof van Llucalari, wij oversteken al wandelend het plateau met zijn schijnbaar eindeloze netwerk van stenen muren en in de lente kleurrijke bloeiende velden, daarna vervolgen wij  de loop van de Barranc van Rellotge, waar  wij nog steeds de beschutte grootste boomgaarden van het eiland kunnen bewonderen.. Deze kloof eindigt  op het strand van Cala en Porter en verder door  terug naar zee.


Specifieke inham van Son Bou en Cala d’en Porter

Wandelweg: van Son Bou naar Rs Canutells
Wandelafstand : 13.80 Km
Duur van de wandeling : 4,15 uur
Totale wandelexcursie ( transfer inbegrepen) : 6,00 uur.
Moeilijkheidsgraad :  licht en middelmaat parcours

Dag 6  : donderdag : FAVARITX –ES GRAU
Activiteit: wandelen
excursie: Het  Albufera Natuurpark:
Beschrijving: Het land van het natuurpark ( misschien wel het mooiste ) Albufera des Grau is het grootste wetland van het eiland . Dit gebied is volledig  beschermd en vooral het  meest ernstige landschap van het eiland en daarom is hier op verkenning gaan zo interessant .Dit gebied noemen wij  de kernzone van het gehele biosfeerreservaat in Menorca.


Cap de Favaritx

Onze tour begint bij Cap de Favaritx, hier kan u al wandelend de meest extreme en de meest indrukwekkende kale landschappen van het eiland bewonderen .
We volgen de Camí naar het zuiden, langs de Playa Tortuga, zwerven over meerdere heuvels, trekken over de velden naar Cala Torreta om te  genieten van de ruïnes van een Britse militaire toren met een panoramisch uitzicht op de offshore-eiland Illa;en Colom. Kleinere stranden en een aantal heuvels scheiden ons van de brede wegen.

Wandelafstand : 12.50 Km
Duur van de wandeling : 4,15 uur
Totale wandelexcursie ( transfer inbegrepen) : 6,00 uur.
Moeilijkheidsgraad :  licht en middelmaat parcours

Dag 7  : vrijdag :  CALA TIRANT – PREGONDA – BINIMEL.LA
Activiteit: Wandelen  Trip: Cala Tirant – Pregonda – Binimel • là  Beschrijving: Een wandeling in het noorden van Menorca.met een afwisselende kustlijn. Gouden stranden, omgeven door een rotsachtige landschap met steeds veranderende  kleuren. zijn een streling voor het oog. Vanaf het Cala Tirant wandelen wij : de Tour de Camí de Cavalls richting Cap de Cavalleria. (het mooiste plekje van het eiland) Dit gedeelte is eigenlijk een stukje  noordelijke schiereiland  In dit gebied van de baai Sanitja  ontdekken wij  de opgravingen van de voormalige Romeinse nederzetting uit de 2e eeuw Sanicera v. Chr .. Daarna verder naar het  strand van Cavalleria Wij bereiken opnieuw ons pad langs de kustlijn, die we volgen in de richting van het westen tot Binimel • là.  Een omweg brengt ons uiteindelijk naar ; Cala Pregonda met zijn eigen baai en natuurlijk strandje. Hier is mogelijkheid tot zwemmen.


Luchtfoto van Cala Pregonda

Wandelafstand : 14,5 Km
Duur van de wandeling : 4,15 uur
Totale wandelexcursie ( transfer inbegrepen) : 6,00 uur.
Moeilijkheidsgraad :  licht en middelmaat parcours

Dag 8 :  zaterdag : ontbijt in ons Hotel en check out.
Transfer met  autobus naar de luchthaven van Mahon voor vertrek naar Brussel.

Einde van onze diensten !!!

Prijs :    1.295  € per persoon ( wandelaar )
                1.095  € per persoon ( niet –wandelaar )

Inbegrepen in onze prijs :
– vluchten Brussel-Mahon ( Menorca ) -Brussel
– verblijf in Hotel Puerto Ciutadella ****  in half pension.
– verblijf in een dubbele kamer met balkon en jaccuzi.
– transfers in Menorca : luchthaven–hotel (heen en terug)
– transfers van onze wandelaars per minibusje :  volgens programma.
– deskundige begeleiding door onze wandelgids ter plaatse Olivia
– reisbegeleider : Eddy of Andre

Niet inbegrepen in onze prijs :
– toeslag singlekamer :   24 euro per persoon per dag
– korting voor 3 de persoon  op 1  dubbele kamer : 20 %
– er kan individueel iets gegeten worden ter plaatse
wij proberen u het culinaire te laten proeven van de eigen bevolking.

 

ALGEMENE INFORMATIE  EILAND     “ M E N O R C A “

Ligging
Het eiland is met zijn oppervlakte van 701,84 km² anderhalf keer zo groot als Ibiza, maar ongeveer 5 keer kleiner dan Majorca.
Het eiland is ongeveer 47 km lang en heeft een breedte van 10 tot 19 km. Voor de 286 km lange kustlijn liggen 30 eilandjes, waarvan de meeste erg klein zijn. De belangrijkste (grootste) eilandjes zijn Illa de les Bledes, Illa dels Porros, Illa d’en Colom en Illa de l’Aire.Met mooi weer kan men op de zuidkust het buureiland Majorca zien liggen, dat ongeveer 75 km van Menorca ligt.

Landschap
Ongeveer 40% van het eiland is bebost met hoofdzakelijk pijnbomen en zeedennen. Op het eiland is een grote variatie van planten aanwezig. In de droge dalen (barrancs) komen ca. 200 plantensoorten voor waarvan 25 soorten die alleen op Menorca groeien. Het eiland is ook uitgeroepen tot ‘genetisch reservoir’ voor een aantal zeldzame dieren zoals arenden, een kleine giersoort, valken, wouwen en een met uitsterven bedreigde waterschildpad.
De noord- en zuidkust zijn heel verschillend van karakter. De Noordkust kenmerkt zich door zijn ‘fjorden’, bizarre rotsformaties en onregelmatige kustlijn die kan bogen op een aantal natuurlijke havens. Aan de zuidzijde wordt de kust gekenmerkt door een regelmatige kust met kleine baaien, beboste dalen (barrancs) en veel stranden. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Toro en torent 357 meter boven het eiland uit. Op de top van deze berg staat het klooster Verge de Gràcia

Op het eiland wonen rond 82.000 mensen (2005), van wie rond een derde wonen in Ciutadella en een ander derde in Maó; iedere stad aan de tegenovergestelde einden van het eiland.

Beknopte geschiedenis

 • 1000 v.Chr. – Bouw van de grote talaiot-bouwsels en ommuurde steden.
 • 205 v.Chr. – De Feniciër Mago broer van de beroemde Hannibal valt Minorca binnen en sticht de naar hem genoemde plaats Mahón.
 • 123 v.Chr. – bezetten de Romeinen Minorca en is het begin van het einde van de talaiotcultuur de laatste talaiot-steden worden rond 100 v.Chr. verlaten.
 • 425 – Minorca valt onder invloed van de Vandalen.
 • 903 – Verovering door Isam al-Khawlani, Minorca wordt ingelijfd bij het emiraat Córdoba. Madina al Jazira of Madina al Manurqa (nu Ciutadella de Menorca) wordt de hoofdstad.
 • 1287 – Koning Alfons III van Aragón verovert het eiland, de overwonnen Moren krijgen een vrije aftocht naar Afrika, maar kort na het vertrek uit Minorca worden ze midden op zee overboord gegooid. 17 januari wordt later de nationale feestdag van Minorca.
 • 1535 – Mahón wordt overvallen door piraten.
 • 1558 – Ciutadella wordt overvallen door piraten
 • 1706-1708 – In de Spaanse Successieoorlog rebelleren de Menorquinse aanhangers van Carlos III, de tot koning uitgeroepen aartshertog Karel van Oostenrijk (in 1711 gekroond tot Duits keizer) onder aanvoering van Joan Saura tegen de dreigende heerschappij van de Bourbon. De opstand wordt afgeslagen door gouverneur Dávila met steun van Franse Troepen.
 • 1708 – Engelse troepen landen gedurende de Spaanse successieoorlog in de baai Cala Alcafar aan de oostzijde van het eiland net ten zuiden van de havenmond van Mahón.
 • 1712 – Bij het sluiten van de Vrede van Utrecht krijgen de Engelsen officieel bezit van Minorca, nadat de Hollanders het na een rondreis en inventarisatie niet wilden.
 • 1756 – De Fransen onder aanvoering van maarschalk Richelieu veroveren het eiland.
 • 1763 – De Engelsen krijgen Minorca terug zonder bloedvergieten. Gouverneur Kane legt de eerste doorlopende weg aan van Mahon naar Ciutadella (Cami den Kane). In Es Mercadal is nog steeds een door Kane gebouwde wateropslag gebruikt.
 • 1781 – Spaans-Franse troepen veroveren het eiland voor Spanje.
 • 1798 – De Engelsen veroveren opnieuw het eiland tijdens de Franse revolutie .
 • 1802 – Door de vrede van Amiens krijgt Spanje het eiland weer terug.
 • 1931 – Spaanse burgeroorlog breekt uit en Minorca valt pas in 1939 in handen van dictator Franco.
 • 1993 – De commissie Mens en Biosfeer van de UNESCO roept Minorca uit tot biosfeerreservaat.

De belangrijkste steden op Menorca zijn Ciutadella de Menorca en Maó.


Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke Belgische markt
0034 660 52 77 56
grupos.molinar@bthetravelbrand.com

You cannot copy content of this page