Canada


natuur – belevenis – wereldsteden – meren – cultuur – Canadezen – watervallen – indrukwekkende reis …voor de 7 de keer !!!!

14 daagse volledige rondreis Oost-Canada vertrek donderdag 06 juni 2019

Plaatselijk reisbegeleidster Canada : Ylva
Begeleider volledige Canadareis : Eddy

Canada, met zijn uitgestrekte vlakten, is na Rusland het tweede grootste land ter wereld. Het land heeft een oppervlakte dat bijna even groot is als heel Europa, maar heeft slechts 37 miljoen inwoners. Gedurende deze bijzonder mooie reis bezoeken we twee provincies, namelijk Ontario en Québec. Op een relatief klein oppervlak proeven we van een ongelooflijke cocktail aan invloeden: een overweldigende natuur met uitgestrekte wouden, watervallen en meren, maar ook van steden met wolkenkrabbers en nog authentieke stadsdelen. De sfeer van de Europese en Aziatische invloeden vind je vooral in de steden terug. Naast het ‘sappige’ Frans uit de tijd van Voltaire en Rousseau, ademen de oude stadscentra nog een koloniale sfeer. Dit wordt alvast een reis om nooit te vergeten! Tijdens deze reis verblijven we in comfortabele hotels. De rondreis gebeurt met een prima autocar met aircondtionig, onder begeleiding van een professionele Nederlandstalige gids Ylva.
   
PROGRAMMA
VOLLEDIGE REIS AANGEBODEN IN VOL PENSION       OH…..CANADA…..         OH…CANADA……     OH…..CANADA ………….

Dag 1: donderdag 6 juni: Toronto – Niagara
Ons avontuur begint op de luchthaven van Brussel, waarvandaan we naar Canada vertrekken. Uiteraard is de retour vliegreis inbegrepen. Op de luchthaven van Toronto worden we opgewacht door onze nederlandstalige gids, Ylva. Wij geven de voorkeur aan een gids die ginder leeft en woont.
Vanaf de luchthaven begeven we ons naar het westen, naar de stad Niagara aan de grens met de Verenigde Staten, waar we zullen dineren. De nacht brengen we door in de Clifton Victoria.

Dag 2: vrijdag 7 juni: Niagara – Toronto
Na het ontbijt maken we een korte wandeling naar een van de mooiste natuurverschijnselen ter wereld: de legendarische Niagara Watervallen, die een deel van de grens met de Verenigde Staten vormen. Hier ervaart u de schoonheid van de natuur en de kracht van het water en als we geluk hebben met zonnig weer, kunnen we de regenboog door de watervallen heen zien. Het geheel geeft u een spectaculair panorama vanaf het land, maar u kunt de watervallen ook bekijken vanuit een boot OP het water, een onvergetelijke ervaring! En we geven u ook de gelegenheid om alles vanuit de lucht te bekijken, want we gebruiken onze lunch met een spectaculair uitzicht vanuit de Rainbow room.

Na de lunch brengen we een bezoek aan wijngaard Château des Charmes met een rondleiding en natuurlijk krijgt u de gelegenheid om enkel wijnen te proeven. Het microklimaat op het schiereiland van Niagara is ideaal voor de productie van wijn. We overnachten in Hotel Best Western in Toronto.

Dag 3: zaterdag 8 juni: Toronto – Kingston (265 km)
Uw derde dag in Canada en vandaag gaan we u niet te veel vermoeien na de ongetwijfeld vermoeiende vliegreis en het avontuur in Niagara.
Na het ontbijt maken we een rondreis door Toronto, de hoofdstad van de provincie Ontario, liggend aan het Ontario meer. Het is een dynamische stad, de grootste van Canada, een echte metropool. De skyline van de stad is zeer indrukwekkend met haar vele wolkenkrabbers in het centrum. Het meest in het oog springend gebouw in het stadscentrum is de CN Tower met een hoogte van 553 meter. Deze kosmopolische en multiculturele stad is tevens het Canadese centrum voor financiën en industrie. Maar Toronto heeft ook veel groene ruimte buiten het centrum om haar bevolking van ruim 2,7 miljoen de nodige ontspanning in de natuur te kunnen bieden.

  

We gebruiken de lunch in Toronto en vertrekken dan oostwaarts naar de stad Kingston, de voormalige hoofdstad van Hoog-Canada. Kingston ligt aan de monding van de rivieren Cataraqui en Saint-Laurent. Het stadje telt zo’n 125 duizend inwoners en staat bekend als de “Limestone City”, de kalkstenen stad, vanwege haar geweldige victoriaanse 19de eeuwse gebouwen, waaronder twee universiteiten en een aantal gevangenissen. Voor we ons installeren in ons hotel in Kingston leggen we een oriëntatie-bezoekje af aan het stadscentrum, alwaar u zelf voor het avondmaal een gezellig restaurantje mag uitkiezen daar hier het avondmaal vrij is voor een ieder. Overnachting in Holiday Inn Waterfront.

  

Dag 4: zondag 9 juni: Kingston – Ottawa (197 km)
We verlaten Kingston vandaag en komen aan in de hoofdstad van Canada, Ottawa. Onderweg doen we het stadje Gananoque aan, een stadje met net iets meer dan 5 duizend inwoners, vaak “eilanders” genoemd en niet voor niets! Het stadje staat ook wel bekend als “the gateway to the Thousand Islands” (de poort naar de Duizend Eilanden) en de reden hiervoor zult u zelf beleven, want we gaan een rondvaart maken langs enkele van deze eilanden.
Eenmaal weer met onze voeten op de vaste grond, hervatten we onze reis naar Ottawa en daar aangekomen gebruiken we onze lunch vlakbij een van de meest authentieke marktplaatsen van de stad, the Byward Market.
In Ottawa zetelt het Canadese Parlement. Tijdens onze ronrit door de stad zullen we onder andere indrukwekkende Parlementsgebouwen zien. Ottawa is, ondanks dat het de hoofdstad is, de vierde stad van Canada met net iets minder dan 1 miljoen inwoners in de stad zelf. Logeren doen we in het Capitol Hill Hotel. Dineren is vrij naar uw keuze.

Dag 5: maandag 10 juni: Ottawa – Montebello – Montreal (293 km)
Vanochtend bezoeken we het Museum van de Canadese Geschiedenis, waar zeer indrukwekkende exposities te zien zijn van niet alleen handwerk, maar ook reusachtige totems en gebruiksvoorwerpen van de verschillende indianenstammen (de oorspronkelijke bevolking van Noord Amerika). Ook de architect van dit prachtige en hoogst ongewoon gebouw is een autochtoon.
Wij verlaten de stad Ottawa en rijden naar Montebello voor de lunch en bezoeken daarna Parc Omega, een wildpark waar u vanuit een aangepaste schoolbus kennis zult maken met de vele inheemse dieren van Canada. Een heerlijke en onvergetelijke ervaring!

  

Vervolgens nemen we de autopiste en verlaten de provincie Ontario op weg naar Montreal, de culturele hoodstad van de provincie Quebec, waar een fascinerende mengeling van stijlen uit verleden en heden samengaan. Daar installeren we ons in ons hotel, Marriott Courtyard – Lord Berri, en dineren gezamenlijk in deze bruisende, Franstalige stad.

Dag 6: dinsdag 11 juni: Montreal
Dag zes van uw reis begint al vroeg in de morgen met een rondleiding door Montreal (onder begeleiding van een lokale gids). Het thema van deze excursie is: “Viens Voir Mon Montreal”.
Montreal heeft vanaf 1642 een belangrijke plek ingenomen met name voor de handel, toen nog in bont, in la Nouvelle-France. Vele gebouwen in het oude stadsdeel herinneren aan de roemrijke geschiedenis van de stad. Religie speelde altijd een grote rol; Montreal heeft dan ook ontelbare kerken, kathedralen, bassilica en kloosters. Montreal staat bekend om haar uitgebreide metronetwerk en dankzij deze metro is de zogenaamde ondergrondse stad ontstaan waar tunnels winkelcentra, restaurants, banken, kantoren en ziekenhuizen met elkaar verbonden worden over een gezamenlijke lengte van wel even 32 kilometer! In deze ondergrondse stad zijn zelfs enkele bioscopen en een sportarena te vinden. Dit deel van de stad is dan ook een welkome ontsnapping voor vele inwoners en bezoekers tijdens de strenge winters met veel sneeuw en temperaturen tot min 30ºC. We gebruiken onze lunch in het oude deel van de stad, Vieux Montreal, waarna u de rest van de middag en avond op eigen gelegenheid kunt doorbrengen in deze levendige stad. Deze veilige, kleine, wereldstad, ook wel bekend als “het Parijs van het Noorden” zal zeker voor de nodige herinneringen zorgen!

Dag 7 en 8,:woensdag 12 en donderdag 13 juni: Saint-Alexis-des-Monts (135 km)
Tijd om de grote steden achter ons te laten voor een volledig verzorgde ontdekkingsreis in de natuur!
Na ons ontbijt in Montreal vertrekken we naar Saint-Alexis-des-Monts voor een natuurtocht door bossen, wouden en meren! De komende 2 nachten logeren we in de Pourvoirie Lac-Blanc, met haar chalets en auberge. We hebben daar volledig en zeer compleet pension. Smakelijke ontspanning in de pure natuur!! Op het programma voor deze twee zeer geanimeerde dagen staan ondermeer een Rabaska tocht (10 persoons Canadese cano, zoals die ook in de tijd van de bonthandel gebruikt werd). Een ballade door het groene woud met een ecologisch georienteerde gids. Bezoek aan het veen en uitleg over de planten. Een maaltijd aan de oever van het meer. Een avondmaal met een Quebecois chansonnier, een franco-amerindienne animatie enz. Kortom 2 dagen in de natuur en cultuur van Quebec.

  

Dag 9: vrijdag 14 juni: Saint-Alexis-des-Monts – Baie-Saint-Paul – Isle-aux-Coudres (319km)
Op naar een van de mooiste streken van de provincie Quebec, Charlevoix. Deze regio staat bekend als een paradijs voor kunstenaars en schilders en is uitgeroepen tot een UNESCO World Biosphere Reserve. In het prachtig gelegen dorpje Baie-Saint-Paul, in een baai aan de Saint-Laurent, zullen we ons middagmaal genieten. U krijgt daar ook even de kans om enkele van de talloze gallerijen en boutiques te bezoeken en van een tasse Cafe-au-lait op een terrasje te genieten. Vervolgens nemen we bij Saint-Joseph-de-la-Rive de veerpont die ons naar het eiland Isle-aux-Coudres zal overbrengen. Hier vindt u een oase van rust. Overnachting in l’Hotel du Capitaine. Avondmaal in het hotel. Speciale animatie verzorgd door niemand anders dan uwe Eddy.

Dag 10: zaterdag 15 juni: Isle-aux-Coudres – Tadoussac – Isle-aux-Coudres (232 km)
Een vroeg ontbijt, en met de veerpont terug naar het vasteland. We vertrekken naar Tadoussac om walvissen te spotten. Tadoussac is gelegen daar waar de uit de Saguenay Fjord vloeiende Saguenay rivier samenkomt bij de Saint-Laurent, die hier al een breedte heeft van zo’n 8 kilometer. Maar later tijdens onze boottocht kunnen we zien dat deze rivier bijna 25 kilometer breed is. In deze wateren heeft Quebec een van de belangrijkste walvisreservaten ter wereld. Aan boord van de AML schepen kunnen we verschillende soorten walvissen observeren. Een fascinerende en met adrenaline gevulde uitstap! Terug naar Isle-aux-Coudres. Waar u de rest van de dag naar believen kunt doorbrengen. Avondmaal in ons hotel.


walvissen spotten!!!! een attractie !!!!! spannend !!!!

Dag 11: zondag 16 juni: Isle-aux-Coudres – Quebec (100 km)
Vandaag verlaten we de rust van het eiland en begeven ons richting de hartveroverende stad Quebec. En route zullen we halt maken bij Ste-Anne-de-Beaupre, een bedevaartsoord met een prachtige Basillique en zeer indrukwekkende architectuur. Vergeet vooral niet de kerk beneden ook te bezoeken. Hierna vertrekken we naar Montmorency watervallen, die nog hoger zijn dan de Niagara watervallen. Van de top van de vallen hebt u een schitterend uitzicht op Ile d’Orleans, ook wel de wieg van Quebec genoemd. Hierna begeven we ons naar de prachtige, in 1608 gestichtte, stad Quebec, alwaar wij ons intrek innemen in het 4 sterren hotel Chateau Laurier en na ons opgefrist te hebben, gebruiken we het diner in een nabijgelegen restaurant.

Dag 12: maandag 17 juni: Quebec
Vandaag staan we vroeg op om de dag te beginnen met een stadsbezoek onder leiding van een lokale gids. We zien het Chateau Frontenac, het beroemdste gebouw van Franstalig Canada, het Terrasse Dufferin, waar als u een schitterend uitzicht hebt op de rivier en u begrijpen zult hoe goed deze plek was om strategische redenen. We bezoeken ook de vlaktes van Abraham, waar het beslissende gevecht tussen de Fransen en de Britten plaatsvond, alsmede de Citadelle en het Parlementsgebouw met haar prachtige fontein. We bezoeken het pittoreske oude stadsgedeelte van Petit Champlain en Place Royale, met zijn imposante tromp-oeuil.

  

Het middagmaal is voorzien in Wendake, een traditioneel Hurondorpje. Hier zult u kennis maken met de levenswijze van deze niet-nomadische autochtonen stam, die maar amper complete uitroeiing overleefd heeft. U zult ook hun prachtige handwerk ter plekke kunnen kopen (belastingvrij).

Retour naar de stad Quebec, gezamelijk dineren in de beneden stad, de Petit-Champlain.
Tweede nacht in de Chateau Laurier.

Dag 13: dinsdag 18 juni: Quebec – Montreal (277 km)
Op deze laatste dag in Canada, vertrekken we na een vrije ochtend in de stad, weer richting Montreal. We zullen zo’n 270 kilometer rijden. De chemin du Roy zal ons halverwege Quebec en Montreal naar Trois-Rivieres brengen, alwaar wij onder het genot van folkloristische muziek uit de oude koloniale tijd, zullen deelnemen aan een “Cabane au Sucre” waar de Ahorn siroop (de wereldbekende Maple Syrup) het meest gebruikte ingrediënt is in deze maaltijd. U zult ter plekke ook tekst en uitleg krijgen over de winning, vroeger en nu, van deze siroop die goud waard is. Hier kunt u ook de Maple Syrup kopen, uiteraard in een goed gevuld boetiekje met allerlei Canadese souvenirtjes voor de laatste aankoopjes voor familie en vrienden thuis in België.

We rijden verder naar de luchthaven van Montreal. Inschepen en vertrek naar Brussel. Uw vlucht is voorzien in de avond. Au revoir Quebec, goodbye Ontario!!

Dag 14: woensdag 19 juni: WELKOM THUIS!
Aankomst in de ochtend in Brussel. Afscheid nemen en met een pak ervaring verder genieten van dit zeer mooie land: CANADA.

In de prijs begrepen :
– Lijnvlucht Brussel-airport naar Toronto en Montreal-Brussel-airport
– Autobus met comfort gedurende gans de rondreis
– Drankjes in de autobus zijn te koop aan een gunstprijsje
– Accommodatie in Hotels voorgesteld in het programma of gelijkwaardige Hotels.
– Zeer goede en sommige luxe hotels door ons geselecteerd.
– Dagelijks ontbijt en lunch.(middagmaal )
– Diner op dag 1 ,2,5 en dag 7 tot en met 12 inbegrepen.
– Voor alle  duidelijkheid :  9 dagen in vol pension en  5 dagen in half pension
Thee of koffie en een kruik water is gereserveerd tijdens maaltijden. In Canada heeft niet ieder restaurant een vergunning voor serveren van alcoholische dranken. Uw gids zal u hierover nader inlichten
– de volledige rondrit zoals vermeld in het Programma
– deskundige begeleiding door Eddy Boeckmans
– een officiële Nederlandstalige gids (Ylva) ter plaatse (gedurende de ganse reis)

Niet in de prijs begrepen :
– Taks luchthavens : 68 € per persoon
– Annulerings en reis en bijstandsverzekering. Wij reserveren die bij Touring. Bij reservering ontvangt u alle informatie
– Drinkgeld chauffeur + officiele gids : 58 € per persoon.
Singeltoeslag : ( éénpersoonskamer ) : 680 € per persoon
– Facultatieve uitstappen
– Gratis of niet genoemde drankjes en maaltijden.
– Canadees visum voor elke klant verplicht ( Ons reisbureel doet het nodige ), Prijs is : 20 € per persoon

Prijs van de volledige reis :
3.295 € per persoon ( voor aantal 15 tot 20 deelnemers )
3.095 € per persoon ( voor aantal 21 tot 25 deelnemers )
Singletoeslag : 680 € per persoon

Nog interessant !!!
Een informatienamiddag wordt voorzien in Belgie , ongeveer 1 maand voor vertrek voor alle ingeschreven personen.
Dag en locatie + uur wordt u bijtijds medegedeeld.
Eddy zelf zal aanwezig zijn met film en alle nuttige informatie voor deze geweldige reis.
U kan deze reis boeken of reserveren via :
webmail : eddy@mallorcaspecial.be
En u kan de reis ook vinden op onze website : www.mallorcaspecial.be

Met dank en respect

Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke belgische markt
0034 674 274 647
grupos.molinar@bthetravelbrand.com

 

You cannot copy content of this page