Speciale seniorenactie Menorca  2021

SPECIALE SENIORENACTIE  2021

geen supplement singelkamer
EILAND  :  M E N O R C A           
8 daagse verblijf in “ vol pension “ alle maaltijden en dranken inbegrepen


Prachtig uitzicht op de baai van Cala ‘n Porter


Hotel Playa Azul *** superior

Hotel  PLAYA AZUL  *** superior

1 enkele afreisdatum
Zaterdag 15 mei 2021

Menorca
Een prachtig eiland in de middellandse zee. Een pareltje om te ontdekken !!
Vergeet de stranden en het massatoerisme en ontdek samen met Eddy de mooiste plekjes !

   
zeer nette slaapkamers                                       uitermate goed verzorgd

P R O G R A M M A

Dag 1  :   zaterdag 
vertrek in Brussel –vlucht naar Mahon ( Menorca )
Aankomst op de luchthaven van Mahon . Transfer naar ons Hotel Playa Azul *** superior , hotel gelegen in Cala n’ Porter. Gelegen op een rots ( inham) vlak aan de middellandse zee. In de namiddag  welkomsdrink door onze reisleider Eddy en kleine verkenningswandeling langs de kust. Middagmaal en avondmaal en overnachting in ons Hotel.

Dag 2   :  zondag  tot en met  dag 8  zaterdag
Verblijf in ons Hotel in systeem “ vol pension” d.w.z. alle maaltijden  inbegrepen.
Genieten van het mooie lange zandstrand ,het prachtige zwembad in het Hotel een wandeling naar het bijgelegen natuurgebied ,een fietstochtje ,een dagje “niksen “, een paar uurtjes kuieren en genieten van de ligging en de heerlijke baai, iedereen maakt  zijn vrije dagen zo gezellig mogelijk.

Dag 8 : zondag
Transfer naar de luchthaven van Mahon en vertrek naar Brussel
Naargelang de vertrekuren hebt u nog recht op een ontbijt of middagmaal in ons Hotel..

Heel belangrijk !!!
Al onze alleenstaande senioren betalen geen supplement voor een singelkamer.Dus u ontvangt een dubbele kamer met bezetting van 1 persoon.

Uw aandacht !!!

EXCURSIEPROGRAMMA :    TER PLAATSE TE BOEKEN BIJ EDDY
Gedurende ons verblijf zal uw gids en organisator EDDY  verschillende excursies organiseren. Iedereen kan vrij bepalen wat hij wel of niet meedoet. Het volledige excursieprogramma wordt u aangeboden bij de welkomsdrink, alsook de prijzen van de excursies.

Gids en Reisbegeleider : Eddy

Hierbij een overzicht van enkele excursies :

1 halve dagexcursie :   natuurwandeling naar een klif en baai  ½ dag Prijs : helemaal gratis –  begeleiding Eddy

1 volledige dagexcursie:  Noordelijk gedeelte Menorca
Na het ontbijt vertrek voor 1 volledige dagexcursie naar Monte Toro Onze plaatselijke gids is Olivia ( woont reeds vele jaren in Menorca) Monte Toro is met 358 meter het hoogste punt van Menorca en vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Op een heldere dag kun je zelfs buureiland Mallorca zien liggen. Je kunt er ook een kerk uit de 17e eeuw bezoeken en er is een souvenirwinkeltje en een terras met mooi uitzicht. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Toro en torent 357 meter boven het eiland uit. Op de top van deze berg staat het klooster Verge de Gràcia . Hier aanschouwen wij het  allermooiste panoramische uitzicht van het eiland. Daarna verder naar Cabo Cavalleria in het noorden met kleine wandeling. Cap de Cavalleria Het uitzicht vanaf Cap de Cavalleria in het noorden van Menorca is om nooit te vergeten: een klif, die zo uit een film lijkt te zijn gestolen, een spierwitte vuurtoren en een uitzicht over een intens blauwe zee. Middagmaal in een typisch restaurantje( inbegrepen in de prijs ) In de namiddag bezoek aan het meest typoreske dorpje Fornells vlak aan de middellandse zee gelegen. Mooie winkeltjes en prachtige natuur.( begeleide wandeling door onze gids ) Dit gaan wij allemaal verkennen in de namiddag.   In de late namiddag transfer naar ons Hotel en avondmaal.
Prijs : 85 € per persoon   begeleiding Olivia + Eddy

1 volledige dagexcursie : west en zuidgedeelte met de hoofdstad: Mahon
Over de oorsprong van de hoofdstad van Menorca bestaat geen overeenstemming, hoewel de stichting van de eerste nederzetting traditioneel toegeschreven wordt aan de Carthaagse generaal Magón, de broer van Hannibal. Mahón bevindt zich aan het einde van één van de grootste natuurlijke havens die tot vijf kilometer landinwaarts doorloopt en tussen de 240 en 800 meter breed is. Het is één van de belangrijkste strategische punten van de Middellandse Zee. De route door Mahón kan het beste wandelend afgelegd worden aangezien alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen.  De reiziger dient beslist een bezoek te brengen aan de kerk van Santa Maria die een bijzonder orgel heeft. Het is de grootste kerk van Mahón met een klokkentoren die de stad een karakteristiek silhouet verleent. Binnen de kerk staat het orgel uit de negentiende eeuw dat vaak geroemd is om zijn mooie krachtige geluid. Het buitengewone gebouw van het Gemeentehuis staat naast de kerk. Het is ook bekend als Sala en in de gevel is nog steeds de klok behouden gebleven die de Engelse gouverneur Kane naar Menorca meebracht. Tijdens kantooruren mogen de ruimtes in het gebouw die openstaan voor het publiek bezocht worden, waaronder de vergaderzaal waar zich de portretten van de beroemde burgers van Mahón bevinden. De voetgangerszone van de Carrer Nou, die men bereikt vanaf het Gemeentehuis, is één van de drukste delen van de stad. In deze straat zijn vooral winkels te vinden waar traditionele producten uit Menorca verkocht worden, zoals kaas, gin, bijouterie en schoeisel. Rondom de pleinen van Colón, Bastió, Sant Francesc, Reial. Miranda en Conquesta speelt zich een belangrijk deel van het leven van Mahón af, met zijn burgerlijke paleizen en historische gebouwen. Aan de haven staan enkele van de beste restaurants van het eiland evenals talrijke uitgaansgelegenheden en terrasjes waar op elk uur van de dag iets gedronken kan worden.Volledige dag om deze hoofdstad te leren kennen. Het meest interessante gedeelte is de haven van Mahon . Deze haven is trouwens de grootste haven van Europa. Is een natuurgebied met kleine vissersbootjes en restaurantjes.  Middagmaal in een vissersrestaurantje aan de haven in Mahon (inbegrepen in de prijs ).  Na het middagmaal rijden wij naar Benibeca ( het mooiste witte dorpje ) enig en pittoresk !!!! Volledig bezoek en vrije tijd en begeleide wandeling in dit dorp.   Avondmaal in ons Hotel
Prijs : 75 € per persoon  begeleidng Olivia + Eddy

1 halvedag excursie :  bezoek Ciutadella ( moorse stad en pittoreske haven)
Na het ontbijt een halve dagexcursie naar de tweede grootste stad ( de vroegere hoofdstad) Ciutadella. Een beetje moorse stijl maar een super gezellig stadje. Ruime tijd voor bezoek en facultatief middagmaal in een oude molen met typisch menorcaans gerecht.(onze gids zal u inlichten) Ciudadela De vroegere hoofdstad van Menorca, Ciudadela heeft een 13de-eeuwse kathedraal en één van de fraaiste pleinen van Spanje: het Plaça des Born, geflankeerd door fraaie 19e eeuwse stadspaleizen, cafeetjes en terrasjes onder palmbomen. In het hele centrum vind je trouwens mooie herenhuizen, kerken en paleizen uit diverse eeuwen. In de namiddag transfer naar ons Hotel en avondmaal.
Prijs :  55 € per persoon   begeleiding Olivia


Inham Punta Nati Menorca                 Moors stadje Ciutadella Menorca

PROMOTIEPRIJS  VOOR ONZE BELGISCHE SENIOREN :
VERBLIJF  HOTEL PLAYA AZUL + VLUCHTEN + TRANSFERS+ VOL PENSION + NIET ALCOHOLISCHE DRANKEN INBEGREPEN  + 1 HALVE DAGEXCURSIE WANDELING + BEGELEIDING EDDY.

PRIJS :   899 € per persoon      30 plaatsen beschikbaar

OPGELET : geen singeltoeslag voor alleenstaande Senioren

Inbegrepen in onze prijs :
– vluchten  Brussel-Mahon ( Menorca )- Brussel
– transfers luchthaven Mahon naar Hotel ( heen en terug )
– verblijf in ons Hotel Playa Azul *** superior   op basis van “ vol pension “    ( bij de  maaltijden zijn alle niet alcoholische dranken inbegrepen).
– deskundige begeleiding door uw reisagent ter plaatse Eddy

Niet inbegrepen in onze prijs :
– alle excursies ter plaatse te boeken bij gids : Eddy
– reis en annulatieverzekering Touring

OPGELET !!!!!  ZEKER LEZEN !!!!!
Indien u de excursies boekt bij de inschrijving van de reis ontvangt u een korting van 10 € per persoon


Het zuiverste water van  de middellandse zee in Menorca
Pittoreske baaitjes voor de rustige wandelaars
Ontdekken en beleven !!!!!

MENORCA …  romantisch mooi….   gewoon komen kijken ….
Interessant om weten !!!!

Het eiland Menorca is met zijn oppervlakte van 701,84 km² anderhalf keer zo groot als Ibiza, maar ongeveer 5 keer kleiner dan Majorca.Het eiland is ongeveer 47 km lang en heeft een breedte van 10 tot 19 km. Voor de 286 km lange kustlijn liggen 30 eilandjes, waarvan de meeste erg klein zijn. De belangrijkste (grootste) eilandjes zijn Illa de les Bledes, Illa dels Porros, Illa d’en Colom en Illa de l’Aire. Met mooi weer kan men op de zuidkust het buureiland Majorca zien liggen, de afstand tussen Menorca en Majorca is 55 km .

Landschap : Ongeveer 40% van het eiland is bebost met hoofdzakelijk pijnbomen en zeedennen. Op het eiland is een grote variatie van planten aanwezig. In de droge dalen (barrancs) komen ca. 200 plantensoorten voor waarvan 25 soorten die alleen op Menorca groeien. Het eiland is ook uitgeroepen tot ‘genetisch reservoir’ voor een aantal zeldzame dieren zoals arenden, een kleine giersoort, valken, wouwen en een met uitsterven bedreigde waterschildpad. De noord- en zuidkust zijn heel verschillend van karakter. De Noordkust kenmerkt zich door zijn ‘fjorden’, bizarre rotsformaties en onregelmatige kustlijn die kan bogen op een aantal natuurlijke havens. Aan de zuidzijde wordt de kust gekenmerkt door een regelmatigekust met kleine baaien, beboste dalen (barrancs) en veel stranden. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Toro en torent 357 meter boven het eiland uit. Op de top van deze berg staat het klooster Verge de Gràcia Op het eiland wonen rond 88.000 mensen (2012), van wie rond een derde wonen in Ciutadella en een ander derde in Maó; iedere stad aan de tegenovergestelde einden van het eiland.

Beschrijving   Hotel  Playa Azul *** superior

Dit  driesterrenhotel  superior is gelegen op een rots ( inham) Ideale  ligging vlak aan zee. De Belgische gasten die hier hebben gelogeerd zijn zeer tevreden. Dit Hotel hoort toe aan de SET hotels – goede naam en goed gewaardeerd.
Voordelen zijn  :  wandelafstand naar centrum van het dorpje Cala’n  Porter  Rustige ligging en prachtige zonsondergang. Vele barretjes en restaurantjes  zijn op loopafstand. Alle kamers met bad of douche en balkon
Voor een kamer met zeezicht is er een supplementje te betalen. De keuken is vooral zeer lekker en aan te bevelen !!!
Internationale keuken . .

Onze bevinding persoonlijk :
Zeer goed Hotel  *** superior:   prijs is evenredig met product.
Een aanrader in zijn soort en klasse ****


Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke belgische markt
Telefoon : 0034 660 52 77 56
E-mail :  grupos.molinar@bthetravelbrand.com

You cannot copy content of this page