12 daagse vliegreis: 3 eilanden

                

2022

12 daagse vliegreis naar  :  Ibiza + Formentera + Menorca  (  3 eilanden : De Balearen )

Vertrek : zaterdag : 04 juni 2022

 

 Hotel Ibiza :
verblijf in half pension ( avondeten met alle dranken ) dagexcursies steeds met middagmaal + drank
hotel Ibiza : ES PLA *** superieur

Hotel Menorca :
verblijf in half pension ( avondeten met wijn en water en frisdranken ) hotel Menorca: Playa Azul *** plus ( zelfde als 4 sterren)

   

 PRACHTIG GELEGEN HOTEL : ES PLA

Gelegen in San Antonia Abad , zeer rustig en op loopafstand van het centrum. Vriendelijkheid is troef in dit Hotel. Zeer lekkere en rijkelijke international keuken . knusse omgevong en ideaal om te wandelen en te genieten van de toch gekke drukte van Ibiza.

 Hotel Menorca :

                                   

Hotel Playa Azul ***  superior

 

REISPROGRAMMA

 DAG 1 : zaterdag (half- pension)
Aankomst uit Brussel op de luchthaven van Ibiza Reisbegeleider Eddy wacht u op in de luchthaven van Ibiza.
Transfer naar het hotel check-in. In de namiddag organiseren wij een wandeling  kennismaking met de omgeving.
Het hotel ligt op een kwartiertje stappen van het oude stadscentrum San Antonio.

DAG 2 : zondag (vol pension)
Na het ontbijt vertrekken wij voor een volledige dagexcursie Vuelta de la Isla ( tour van het eiland). Een dagrondrit om het mysterieuze Ibiza te ontdekken ,een officiële plaatselijke gids neemt ons mee naar alle typische plaatsjes zoals inhammen, natuurgebied, markten en specifieke baaien waar je anders nooit komt
Middagmaal inbegrepen met drank  (wijn en water)

DAG 3 : maandag  (vol pension)
Na het ontbijt vertrekken wij voor een volledige dag naar de buur van Ibiza , het eiland Formentera. Het eiland Formentera ligt vlak bij Ibiza.
Wij rijden naar de haven van Ibiza en nemen de boot (ongeveer een uur). Aangekomen in Formentera wacht een plaatselijke gids ons op en maken we een tour over het schitterende eiland. Middagmaal is inbegrepen . Dit eiland is een paradijs voor zonnekloppers en voor natuurliefhebbers.. Hier kunt u genieten van hagelwitte zandstranden en van de azuurblauwe Middellandse Zee. Bekijk de pijnbomen zover het oog reikt. Ga heerlijk snorkelen in het klare heldere azuurblauwe zeewater aan het Migjorn strand en ontdek de onderwaterwereld. Of bezoek Far de la Mola, dit is het hoogste punt van dit eiland(192 meter), met een prachtig uitzicht en waar in 1978 een gedenksteen werd opgericht voor Jules Verne die het eiland beschreef in één van zijn boeken.Eilandje : Formentera
Formentera is een gemeente en tevens het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 kilometer lang, en heeft ruim tienduizend inwoners.
Samen met Ibiza en een reeks onbewoonde eilanden vormt Formentera de groep Pitiusen, een soort sub-groep van de Balearen.
In de late namiddag terug naar Ibiza met de boot en dan transfer naar het hotel voor avondmaal en overnachting

DAG 4 : dinsdag (vol pension) Na het ontbijt transfer met de autobus naar het oude centrum van Ibiza. Enig mooi en nooit gezien !!! volledig bezoek van het oude stadsgedeelte met zijn wallen en smalle straatjes. Het hippiegedeelte is enorm leuk om rond te kuieren met vele exclusieve winkeltjes.Voormiddag bezoek met plaatselijke gids en namiddag iedereen vrij. Het middagmaal gebruiken wij in groep op een groot terras, in een door Eddy gekozen restaurant aan de oude haven met een heerlijk menu (maal en drank inbegrepen in de prijs) Woordje uitleg over het oude stadsgedeelte Ibiza : Dalt Vila of de “Hoge Stad”. Dalt Vila werd in 1999 opgenomen op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO. De bovenstad kan u al zien vanaf de haven. Deze historische stad is voorzien van 16de eeuwse stadsmuren die de tand des tijds goed doorstaan hebben. De Renaissancistische verdedigingsmuur werd gebouwd op de vroegere Moorse en Romeinse fundamenten. U komt Dalt Vila binnen via een van de vijf stadspoorten. De hoofdingang is de Portal de ses Taules.
In de oude stad is het zalig rondwandelen in de doolhof van kleine straatjes. Let zeker op de 13de eeuwse kathedraal, het Castell Almudaina en de typische pittoreske huisjes. De kathedraal Santa Maria de las Nieves (Onze Lieve Vrouw van de Sneeuw) werd opgericht ter ere van de patroonheilige van La Isla Blanca. Wie wat cultuur wil opsnuiven kan terecht in het Museu d’Art Contemporani. Je kan hier werken van kunstenaars uit Ibiza bewonderen én kopen. Op de Plaça de la Catedral vindt u het Museu Arqueologic waar je ondermeer eeuwenoude beeldjes, munten en keramiek kan bezichtigen. In de late namiddag transfer met de autobus naar het hotel in SanAntonio.


Oude stadsgedeelte  :  IBIZA


HIPPIEWIJK MET RESTAURANTJES

DAG 5 : woensdag  (half-pension)Ontbijt in hotel en daarna in de voormiddag een mooie wandeling  naar het bekende  toeristische centrum van San Antonio. In de haven nemen wij de boot voor een rondvaart naar het zuiden van het eiland ( halve dag )
Bij terugkeer gaan wij middagmalen in een geweldig visrestaurantje. U moet weten dat de eigen bereide vissoep van de ibicencos (inwoners  Ibiza) de allerbeste is van de Balearen.  Eddy was hier al menigmaal. Op het menu staat “vissoep Ibicenco “ overgoten met heerlijke witte wijn. Na het middagmaal wandelen wij terug naar het hotel avondmaal en overnachting.    Opgelet !!! Het middagmaal is facultatief !!


Mooie luchtbeelden van : San Antony

DAG 6 :  donderdag  (half-pension)
Ontbijt in hotel Es Pla Daarna transfer naar de luchthaven van Ibiza en vlucht naar Menorca  via Mallorca.  De duur van de 2 vluchten is telkens 30 minuten.
Namiddag aankomst luchthaven van Mahon ( Menorca) en transfer naar het hotel Playa Azul *** plus Welkomsdrink en uitleg programma Menorca. Avondmaal en overnachting

DAG 7 :  vrijdag    (half-pension)
Ontbijt in het hotel. Eddy organiseert een kleine wandeling kennismaking met de streek.  Rest van de dag vrij voor iedereen (even uiblazen na bezoek Ibiza)  Avondmaal in het hotel.

DAG 8  :  zaterdag   (vol pension)
Na het ontbijt vertrek voor een volledige dagexcursie naar Monte Toro De gids is Eddy en ook een plaatselijke gids gaat mee. Monte Toro is met 358 meter het hoogste punt van Menorca en vanaf hier heeft u dan ook een allermooist panoramisch uitzicht over het eiland en de zee. Op een heldere dag kun je zelfs buureiland Mallorca zien. Op de top van deze berg staat het klooster Verge de Gràcia, en ook is er een kerk uit de 17e eeuw te bezoeken, een souvenirwinkel en een terras met mooi uitzicht. Daarna verder naar Cabo Cavalleria in het noorden en we maken een kleine wandeling. Het uitzicht vanaf Cap de Cavalleria in het noorden van Menorca is om nooit te vergeten: een klif, die zo uit een film lijkt te zijn gestolen, een spierwitte vuurtoren en een uitzicht over een intens blauwe zee. Middagmaal in een typisch restaurantje( inbegrepen in de prijs ) In de namiddag bezoek aan het meest pittoreske dorpje Fornells vlak aan de Middellandse Zee gelegen. Mooie winkeltjes en prachtige natuur. Dit gaan wij allemaal verkennen in de namiddag met een begeleide wandeling.  In de late namiddag transfer naar het hotel en avondmaal.


Monte Toro  Es Mercadal   357  m

DAG 9 : zondag   (vol-pension  ) Na  het ontbijt vertrek voor een volledige dagexcursie naar de hoofdstad van het eiland : Mahónof Maó, begleid door Eddy en een plaatselijke gids. Bij aankomst in de hoofdstad Mahon nemen wij een boot voor een interessante rondvaart van een uur, 6 km heen en 6 km terug. Volledige uitleg in het Nederlands door de plaatselijke gids Olivia op de boot. Over de oorsprong van de hoofdstad van Menorca bestaat geen overeenstemming: de stichting van de eerste nederzetting wordt traditioneel toegeschreven aan de Carthaagse generaal Magón, de broer van Hannibal. Mahón bevindt zich aan het einde van één van de grootste natuurlijke havens die tot vijf kilometer landinwaarts loopt en tussen de 240 en 800 meter breed is. Het is één van de belangrijkste strategische punten van de Middellandse Zee. De route door Mahón kan het beste wandelend afgelegd worden aangezien alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen.  U dient beslist een bezoek te brengen aan de kerk van Santa Maria, het is de grootste kerk van Mahón met een klokkentoren die de stad een karakteristiek silhouet verleent. Binnen de kerk staat het orgel uit de negentiende eeuw dat vaak geroemd is om zijn mooie krachtige geluid. Het buitengewone gebouw van het gemeentehuis staat naast de kerk. Het is ook bekend als Sa Sala en in de gevel is nog steeds de klok behouden gebleven die de Engelse gouverneur Kane naar Menorca meebracht. Tijdens kantooruren mogen de ruimtes in het gebouw die openstaan voor het publiek bezocht worden, waaronder de vergaderzaal waar zich de portretten van de beroemde burgers van Mahón bevinden. De voetgangerszone van de Carrer Nou, die men bereikt vanaf het gemeentehuis, is één van de drukste delen van de stad. In deze straat zijn vooral winkels waar traditionele producten uit Menorca verkocht worden, zoals kaas, gin, bijouterie en schoeisel. Rondom de pleinen van Colón, Bastió, Sant Francesc, Reial. Miranda en Conquesta speelt zich een belangrijk deel van het leven van Mahón af, met zijn burgerlijke paleizen en historische gebouwen. Aan de haven staan enkele van de beste restaurants van het eiland evenals talrijke uitgaansgelegenheden en terrasjes waar op elk uur van de dag iets gedronken kan worden.Volledige dag om deze hoofdstad te leren kennen. Het meest interessante gedeelte is de haven van Mahon . Middagmaal in een vissersrestaurantje aan de haven in Mahon (inbegrepen in de prijs ). Na het middagmaal rijden wij naar Benibeca het mooiste witte dorpje, enig en pittoresk !!!! Volledig bezoek, vrije tijd en begeleide wandeling in dit dorp.   Avondmaal in het hotel.


“witte dorpje   “ Benibeca “

DAG  10  :  maandag  (half-pension)
Na het ontbijt transfer naar de moorse stad Ciutadella. Een halve dagexcursie naar de tweede grootste stad (de vroegere hoofdstad) Ciutadella.  Een beetje moorse stijl maar een super gezellige stad. Wandeling met Olivia als gids.


UITZICHT STADJE : CIUTADELLA

Ruime tijd voor bezoek en facultatief middagmaal in een oude molen met typisch Menorcaans gerecht (onze gids zal u inlichten). Ciudadela heeft een 13de-eeuwse kathedraal en één van de fraaiste pleinen van Spanje: het Plaça des Born, geflankeerd door fraaie 19e eeuwse stadspaleizen, cafeetjes en terrasjes onder palmbomen. In het hele centrum vindt u trouwens mooie herenhuizen, kerken en paleizen uit diverse eeuwen. In de namiddag transfer naar ons Hotel.

DAG 11  :  dinsdag   (half-pension)
Een volledige vrije dag om te genieten van zon, zee en strand of zwembad. Mogelijkheid in de voormiddag om een mooie ongeveer 3 uur durende wandeling in de natuur en vlak bij het hotel te maken. Eddy is de gids.


Prachtige natuurwandeling van 2 uurtjes …….

DAG  12  : woensdag
Ontbijt in het hotel . Check out en transfer naar de luchthaven van Mahon voor vertrek naar Brussel.

PRIJS VAN DE VOLLEDIGE REIS :  1.699  €

SINGELTOESLAG VOOR DE GANSE REIS :  350 € p.p.
vol pension ( 5 dagen ) excursiedagen
half pension ( 7 dagen )

Inbegrepen in de prijs:
– vluchten  : Brussel- Ibiza-Menorca   en  Menorca-Mallorca-Brussel
– verblijf in hotel Es Pla ***  superieur  op basis van half pension  (Alle dranken bij avondmaal)
– verblijf in hotel Playa Azul *** plus op basis van half pension (dranken bij avondmaal wijn, water en frisdranken )
– alle excursies vermeld in ons programma.
– deskundige begeleiding door uw reisagent ter plaatse ( Eddy )
– de 5 dagen van de volledige dagexcursies is een  middagmaal voorzien in een plaatselijk restaurant.
-deskundige begeleiding door plaatselijke gids Olivia .

Niet inbegrepen in de prijs :
–  facultatieve maaltijden
–  reis- en annulatieverzekering
–  supplement singlekamer voor de totale reis 11 nachten  =  350  €

 

Eddy Boeckmans                                                         

Verantwoordelijke Belgische markt

0034 674 274 647

grupos.molinar@bthetravelbrand.com

 

You cannot copy content of this page