Menorca 8 dagen

Eiland: MENORCA
Voor iedereen die houdt van rust en natuur
8 daagse rondreis 2019

Hotel Puerto Ciutadella **** Verblijf in half pension


Ons verblijfhotel : zeer aan te bevelen

inbegrepen:
2 volledige dagexcursies met middagmaal
1 wandeling begeleid door onze gids
1 halve dagexcursie naar Ciutadella ( zonder middagmaal )

Vertrek op zaterdag :
06 april 2019
19 oktober 2019

Het eiland is met zijn oppervlakte van 701,84 km² anderhalf keer zo groot als Ibiza, maar ongeveer 5 keer kleiner dan Majorca.Het eiland is ongeveer 47 km lang en heeft een breedte van 10 tot 19 km. Voor de 286 km lange kustlijn liggen 30 eilandjes, waarvan de meeste erg klein zijn. De belangrijkste (grootste) eilandjes zijn Illa de les Bledes, Illa dels Porros, Illa d’en Colom en Illa de l’Aire. Met mooi weer kan men op de zuidkust het buureiland Majorca zien liggen, dat ongeveer 75 km van Menorca ligt.


Prachtige foto van de haven van Ciutadella

PROGRAMMA REIS 2019
Dag 1 : zaterdag :
Samenkomst in Zaventem en vertrek naar Mahon ( Menorca) aankomst in Menorca en transfer naar ons Hotel *** plus gelegen in Cala en Porter. Check-in en welkomstdrink. Onze gids organiseert een kleine wandeling die wij noemen “ kennismaking met de streek “ Avondmaal in ons Hotel.

Dag 2 : zondag :
Na het ontbijt doen wij een begeleide wandeling die wij noemen “ Menorca ontdekken zoals een echte ontdekker van een onaangetaste natuur die u enkel terug vind op dit eiland)
( ½ dagwandeling in de voormiddag) middagmaal en avondmaal in ons Hotel

Dag 3: maandag :
Na het ontbijt vertrek voor 1 volledige dagexcursie naar Monte Toro. Onze plaatselijke gids is Ronald ( woont reeds vele jaren in Menorca)
Monte Toro is met 358 meter het hoogste punt van Menorca en vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Op een heldere dag kun je zelfs buureiland Mallorca zien liggen. Je kunt er ook een kerk uit de 17e eeuw bezoeken en er is een souvenirwinkeltje en een terras met mooi uitzicht. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Toro en torent 357 meter boven het eiland uit. Op de top van deze berg staat het klooster Verge de Gràcia . Hier aanschouwen wij het allermooiste panoramische uitzicht van het eiland. Daarna verder naar Cabo Cavalleria in het noorden met kleine wandeling. Cap de Cavalleria
Het uitzicht vanaf Cap de Cavalleria in het noorden van Menorca is om nooit te vergeten: een klif, die zo uit een film lijkt te zijn gestolen, een spierwitte vuurtoren en een uitzicht over een intens blauwe zee. Middagmaal in een typisch restaurantje( inbegrepen in de prijs )In de namiddag bezoek aan het meest typoreske dorpje Fornells vlak aan de middellandse zee gelegen. Mooie winkeltjes en prachtige natuur.( begeleide wandeling door onze gids ) Dit gaan wij allemaal verkennen in de namiddag. In de late namiddag transfer naar ons Hotel en avondmaal.

Dag 4: dinsdag :
Een volledige dag om te genieten van zon .zee en strand. Wij verblijven in een prachtige baai en dit leent zich om een mooie wandeling te maken. Ontbijt + avondmaal in ons Hotel.

 


Wij bezoeken “ Monte Toro “ 358 m hoog. Enig mooi panoramisch uitzicht

Dag 5: woensdag :
Na het ontbijt vertrek voor 1 volledige dagexcursie naar de hoofdstad van het eiland : Mahon. Onze plaatselijke gids is Ronald ( woont reeds vele jaren in Menorca)

MAHÓN of MAÓ, hoofdstad van Menorca,

Over de oorsprong van de hoofdstad van Menorca bestaat geen overeenstemming, hoewel de stichting van de eerste nederzetting traditioneel toegeschreven wordt aan de Carthaagse generaal Magón, de broer van Hannibal. Mahón bevindt zich aan het einde van één van de grootste natuurlijke havens die tot vijf kilometer landinwaarts doorloopt en tussen de 240 en 800 meter breed is. Het is één van de belangrijkste strategische punten van de Middellandse Zee. De route door Mahón kan het beste wandelend afgelegd worden aangezien alle bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen. De reiziger dient beslist een bezoek te brengen aan de kerk van Santa Maria die een bijzonder orgel heeft. Het is de grootste kerk van Mahón met een klokkentoren die de stad een karakteristiek silhouet verleent. Binnen de kerk staat het orgel uit de negentiende eeuw dat vaak geroemd is om zijn mooie krachtige geluid. Het buitengewone gebouw van het Gemeentehuis staat naast de kerk. Het is ook bekend als Sa Sala en in de gevel is nog steeds de klok behouden gebleven die de Engelse gouverneur Kane naar Menorca meebracht. Tijdens kantooruren mogen de ruimtes in het gebouw die openstaan voor het publiek bezocht worden, waaronder de vergaderzaal waar zich de portretten van de beroemde burgers van Mahón bevinden. De voetgangerszone van de Carrer Nou, die men bereikt vanaf het Gemeentehuis, is één van de drukste delen van de stad. In deze straat zijn vooral winkels te vinden waar traditionele producten uit Menorca verkocht worden, zoals kaas, gin, bijouterie en schoeisel. Rondom de pleinen van Colón, Bastió, Sant Francesc, Reial. Miranda en Conquesta speelt zich een belangrijk deel van het leven van Mahón af, met zijn burgerlijke paleizen en historische gebouwen. Aan de haven staan enkele van de beste restaurants van het eiland evenals talrijke uitgaansgelegenheden en terrasjes waar op elk uur van de dag iets gedronken kan worden.Volledige dag om deze hoofdstad te leren kennen. Het meest interessante gedeelte is de haven van Mahon . Deze haven is trouwens de grootste haven van Europa. Is een natuurgebied met kleine vissersbootjes en restaurantjes.   Middagmaal in een vissersrestaurantje aan de haven in Mahon . (inbegrepen in de prijs ). Na het middagmaal rijden wij naar Benibeca ( het mooiste witte dorpje ) enig en pittoresk !!!! Volledig bezoek en vrije tijd en begeleide wandeling in dit dorp.   Avondmaal in ons Hotel.


Pittoresk haventje “Mahon “

Dag 6: donderdag :
Een volledige vrije dag in ons Hotel en omgeving. Voor diegenen die willen organiseren wij een fietstocht van een halve dag ( volledig vlak met enkele pittige hellingskes ) en rijden van de ene baai naar de anderen langs mooie geasfalteerde wegen en uiteraard het volledige binnenland. Voor deze dag is de huur van de fiets en de fietsbegeleider apart te betalen ter plaatse. Prijs : 20 € per persoon ( geen electrische fietsen beschikbaar) Ontbijt en avondmaal in ons Hotel.


Wij huren een fiets en genieten van dit prachtige eiland.

Dag 7: vrijdag :
Na het ontbijt een halve dagexcursie naar de tweede grootste stad ( de vroegere hoofdstad) Ciutadella. Een beetje moorse stijl maar een super gezellig stadje. Ruime tijd voor bezoek en facultatief middagmaal in een oude molen met typisch menorcaans gerecht.(onze gids zal u inlichten) Ciudadela. De vroegere hoofdstad van Menorca, Ciudadela heeft een 13de-eeuwse kathedraal en één van de fraaiste pleinen van Spanje: het Plaça des Born, geflankeerd door fraaie 19e eeuwse stadspaleizen, cafeetjes en terrasjes onder palmbomen. In het hele centrum vind je trouwens mooie herenhuizen, kerken en paleizen uit diverse eeuwen.In de namiddag transfer naar ons Hotel en avondmaal.

Dag 8: zaterdag :
Ontbijt in ons Hotel.
Check out en transfer naar de luchthaven van Mahon voor vertrek naar Brussel.
Prijs : 1.100 € per persoon

Inbegrepen in onze prijs :
–   vluchten Brussel-Mahon ( Menorca ) -Brussel
–   verblijf in Hotel Puerto Ciutadella op bais half pension( of gelijkwaardig Hotel)
–   verblijf in een dubbele kamer met balkon en douche.
–   alle transfers zoals beschreven in ons programma
–   alle excursies zoals beschreven in ons programma
–   2 dagexcursies met middagmaal inbegrepen
–   1 ½ dagexcursie zonder middagmaal ( naar Ciutadella)
–   1 begeleide wandeling door onze gids
–   transfers in Menorca : luchthaven–hotel (heen en terug)
–   deskundige begeleiding door één van onze vlaamse reisleiders.

Niet inbegrepen in onze prijs :
–   toeslag singlekamer :   22 euro per persoon per dag
–   korting voor 3 de persoon op 1 dubbele kamer : 20 %
–   reis & annulatieverzekering : 6 % op de totale prijs ( per persoon )

MENORCA

Landschap 
Ongeveer 40% van het eiland is bebost met hoofdzakelijk pijnbomen en zeedennen. Op het eiland is een grote variatie van planten aanwezig. In de droge dalen (barrancs) komen ca. 200 plantensoorten voor waarvan 25 soorten die alleen op Menorca groeien. Het eiland is ook uitgeroepen tot ‘genetisch reservoir’ voor een aantal zeldzame dieren zoals arenden, een kleine giersoort, valken, wouwen en een met uitsterven bedreigde waterschildpad. De noord- en zuidkust zijn heel verschillend van karakter. De Noordkust kenmerkt zich door zijn ‘fjorden’, bizarre rotsformaties en onregelmatige kustlijn die kan bogen op een aantal natuurlijke havens. Aan de zuidzijde wordt de kust gekenmerkt door een regelmatigekust met kleine baaien, beboste dalen (barrancs) en veel stranden. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Toro en torent 357 meter boven het eiland uit. Op de top van deze berg staat het klooster Verge de Gràcia
Op het eiland wonen rond 88.000 mensen (2012), van wie rond een derde wonen in Ciutadella en een ander derde in Maó; iedere stad aan de tegenovergestelde einden van het eiland.

Fotos van ons Hotel Puerto Ciutadella ****sup


Ligzetels aan het mooie zwembad


Met smaak ingerichte slaapkamers


Het grote gezellige en vooral rustige zwembad voor onze klanten


De ruime receptie voor onze klanten


Fijne keuken en fris restaurant voor een viersterrenhotel


Heerlijk buffet ( warm en koude gerechten ) naar keuze


Van harte welkom aan onze belgische gasten !!!!


Hotel Port Ciutadella ****   sup ……     is zeer mooi gelegen……


Eddy Boeckmans
Verantwoordelijke belgische markt
0034 674 274 647
grupos.molinar@bthetravelbrand.com

You cannot copy content of this page